avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Agresiune, plangere penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Agresiune, plangere penala

buna ,sunt un platitor onest de taxe si altele catre statul frumos numit romania.intr-una din zilele lunii ianuarie am fost agresat in scara de bloc a unor prieteni in timp ce urcam in acel bloc impreuna cu prietena respectiva .ea fiind si martora acelei agresiuni.am apelat urgenta ,am fost la spital ,am scos si certificat medico legal.dupavreo 20 zile am fost la politia de sector ,apelat de sectorist, care a completat un act din carecsa reiasa de fapt ca eu nu doresc sa fie urmarit penal ,spunindu-mi ca de faptnu o pot folosi pe prietena mea ca martor motivind cum ca are el informatii ca suntem concubini..si ca trbuie sa-mi caut martori pe altineva,urmind ca eu sa plec in afara tarii la munca m- covins de fapt sa renunt .la citeva zile agresorul respectiv a inceput iar sa sune la interfon si sa ameninte din nou femilia prietenei ,adresindu-le amenintari cu moartea si diferite injurii care nu pot fi reprodose.a fost din nou apelat seviciul 112 ,au venit doi doi agenti foarte draguti--respect pentru ei --au luat declaratie ,l-au vizitat si pe agresor care bineinteles ca nu a recunoscut si am fost sa facem sesizare din nou la sectie.,am facut iar plingere ..cind am cerut agentului care se ocupa de zona asta ,sa spuna in ce stadiu se afla dosarul cu agresiunea s-a cam iritat domnul si a incercat sa nu ne lase sa mai facem plingere pentru injurii si amenintari ceea ce ne face sa credem ca domnul nu pre vrea sa se osteneasca si cu alt caz al aceluias individ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,Inrebari cum putem actiona in femeiul legii pentru autoaparare....doamna are si atacuri de panica ,,,iar fiica este firava iar agresorul este un vlajgan la 90kg cunoscut si ca etno-botanist de politie ,,,,in cazul agresiunii nu trebuie ca politistul care se ocupa de caz sa audieze agresorul si sa identifice martori pentru cazul in care nu pot folosi ca martor prietena ,,,?
iciobica a scris:

..cind am cerut agentului care se ocupa de zona asta ,sa spuna in ce stadiu se afla dosarul cu agresiunea s-a cam iritat domnul si a incercat sa nu ne lase sa mai facem plingere pentru injurii si amenintari ceea ce ne face sa credem ca domnul nu pre vrea sa se osteneasca si cu alt caz al aceluias individ


Nu e nevoie sa mai mergeti la politia unde lucreaza acel agent care se ocupa de zona,in care cereti sa va spuna in ce stadiu se afla dosarul cu agresiunea,deoarece dupa cum ati relatat, se vede ca agentul nu prea se ocupa si vrea sa scape de finalizarea cercetarilor de la dosar.
Daca stiti ce nr.are dosarul in cauza,mergeti in audienta la politia respectiva,depuneti o cerere in care solicitati sa vi se comunice stadiul cercetarilor la dosarul respectiv. Dvs.trebuie sa aveti o copie identica de pe petitia pe care o depuneti la politie,si solicitati un nr.de inregistrare la plangerea dvs. Apoi plecati linistit acasa,si asteptati sa va raspunda la plangerea dvs in termen legal.
Puteti sa cereti stadiul cercetarilor si prin o scrisoare cu confirmare de primire.
Poate este util sa va cunoasteti drepturile.
ART. 81 c.p.p.
(1) Drepturile persoanei vătămate
În cadrul procesului penal, persoana vătămată are următoarele drepturi:
a) dreptul de a fi informată cu privire la drepturile sale;
b) dreptul de a propune administrarea de probe de către organele judiciare, de a ridica excepţii şi de a pune concluzii;
c) dreptul de a formula orice alte cereri ce ţin de soluţionarea laturii penale a cauzei;
d) dreptul de a fi informată, într-un termen rezonabil, cu privire la stadiul urmăririi penale, la cererea sa expresă, cu condiţia de a indica o adresă pe teritoriul României, o adresă de poştă electronică sau mesagerie electronică, la care aceste informaţii să îi fie comunicate;
e) dreptul de a consulta dosarul, în condiţiile legii;
f) dreptul de a fi ascultată;
g) dreptul de a adresa întrebări inculpatului, martorilor şi experţilor;
#M2
g^1) dreptul de a beneficia în mod gratuit de un interpret atunci când nu înţelege, nu se exprimă bine sau nu poate comunica în limba română;
#B
h) dreptul de a fi asistată de avocat sau reprezentată;
i) dreptul de a apela la un mediator, în cazurile permise de lege;
j) alte drepturi prevăzute de lege.
#M2
(2) Persoana care a suferit o vătămare fizică, materială sau morală printr-o faptă penală pentru care acţiunea penală se pune în mişcare din oficiu şi care nu doreşte să participe la procesul penal trebuie să înştiinţeze despre aceasta organul judiciar, care, dacă apreciază necesar, o va putea audia în calitate de martor.

#B

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Informatii din timpul unei anchete ale politiei acrucspiru acrucspiru Buna ziiua, In urma cu cca 2 luni am fost victima unui furt. Mi-au fost furate acte, telefoane si bani. (deci implicit hotii stiu adresa unde locuiesc). Am ... (vezi toată discuția)
Stare ancheta penala gmihai1 gmihai1 In martie 2012 am facut o plangere penala pe motiv de inselaciune. In noiembrie 2012 am primit decizia procurorului de neincepere a urmaririi penale. Am facut ... (vezi toată discuția)
Este obligatoriu că reclamantul să se deplaseze la domiciliul pârâtului pentru declarații la poliție? aadinuta aadinuta Buna seara tuturor. Am depus o plângere penală împotriva fostului soț pentru amenințarea cu moartea și șantaj. Cei de la poliție m-au sunat și au ... (vezi toată discuția)