avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pensionar angajat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pensionar angajat

Sunt pensionar la lumita de varsta cu o pensie foarte mica.In luna noiembrie 2013 m-am angajat vanzator la un chiosc de ziare cu saluriul minim pe economie si in luna februarie 2014 s-a desfiintat postul.Am dreptul la 20 zile de preaviz?in contractul de munca pe care l-am primit la data angajarii sunt stipulate 20 zile de preaviz.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:17, 1 Martie 2014
Conform art.75 alin.1 C.mun., persoanele concediate in temeiul art. 65 C.mun. beneficiaza de dreptul la un preaviz ce nu poate fi mai mic de 20 de zile lucratoare.

Prin urmare, Codul Muncii nu face nicio diferenta in ceea ce priveste o alta calitate a salariatului concediat - daca este sau nu pensionar, daca mai are sau nu un alt c.i.m. etc.

In speta, aveti dreptul la preaviz de cel putin 20 de zile lucratoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz Valy62B Valy62B As vrea sa intreb daca un pensionar care este angajat cu carte de munca, are dreptul la preaviz in cazul unei concedieri. Va multumesc. (vezi toată discuția)
Desfacere c.i.m. cheslil cheslil Daca concedierea salariatului se face datorita desfiintarii postului, iar salariatul este si pensionar (incadrat cu cumul de pensie), trebuie sa-i acord si ... (vezi toată discuția)
Decizie de incetare cim, somaj jewel81 jewel81 In firma noastra seful a anuntat un angajat ca din cauza lipsei de proiecte , va trebui sa isi caute altceva de lucru si ca mai are vreo 20 zile. Reactia ... (vezi toată discuția)