avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 950 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu medical
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu medical

buna ziua.am o intebare,cine trbuie sa plateasca contributia la asicgurari de santate in caz de concediu medical pe o perioada mai lunga,multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:25, 3 Martie 2014
in caz ca a dat faliment si a intrat in insolventa ce mai este de facut. o sa ma duc cu copile concediului medical la casmb si mai am o adeverinta in care angajatorul scrie nr de zile cm sicontu unde vireaza contributia penru fondu de sanatate.daca nu a facut plata si mi-a eliberat aceast adeverinta nu ar trebui ca cei de la casmb sa sesizeze neplata,eu ce vina am si ma tot pune pe drumuri.multumesc pentru raspunsurii,cu stima.
Este foarte greu de urmarit de catre CASMB fiecare angajator in parte daca a platit sau nu contributile la sanatate.

Potrivit art.32 din OUG 158/2005:
Art. 32. - (1) In cazul in care, potrivit legii, angajatorul isi suspenda temporar activitatea sau activitatea acestuia inceteaza prin:
divizare ori fuziune, dizolvare, reorganizare, lichidare, reorganizare judiciara, lichidare judiciara, faliment sau prin orice alta modalitate prevazuta de lege, drepturile prevazute la art. 2 alin. (1), care s-au nascut anterior ivirii acestor situatii, se achita din bugetul Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate de catre casele de asigurari de sanatate.

(2) Prevederile alin. (1) se aplica si in situatia in care a expirat termenul pentru care a fost incheiat contractul individual de munca, a expirat termenul pentru care a fost exercitata functia publica ori a expirat mandatul in baza caruia a desfasurat activitate in functii elective sau in functii numite in cadrul autoritatii executive, legislative ori judecatoresti.

(3) Drepturile achitate in conditiile prevazute la alin. (1) urmeaza a fi recuperate de catre casele de asigurari de sanatate de la angajator, dupa caz, conform legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata concediu medical dupa incetarea contractului de munca cristinamarinov cristinamarinov Buna ziua, Am fost angajata cu CIM pe perioada determinata (oct. 2012- iunie 2013). in februarie 2013 am suferit o interventie neurochirurgicala si am ... (vezi toată discuția)
Decizie incetare cim pt. pensionare limita varsta elam elam buna ziua! Am un salariat care vrea sa iasa la pensie limita varsta incepand cu data de 01 august 2011. A fost la Casa de Pensii cu cartea de munca si adev. ... (vezi toată discuția)
Cim perioada determinata, concediu medical si somajul. ciprianmuresan77 ciprianmuresan77 Buna ziua, in data de 18 ian 2013 am intrat in CM cu fractura de picior, CM emis pana in data de 13 feb 2013. In acelasi timp cu data de 01 feb 2013 mi-a ... (vezi toată discuția)