avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... legea 290/2003 mai are valabilitate?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

legea 290/2003 mai are valabilitate?

Sint pusa intr-o situatie delicata intrucat mama mea este nascuta in Basarabia si dispun de multe acte de proprietate originale ale averii tatalui sau. In anul 2004, luna mai am depus la Prefectura Craiova cererea pentru despagubire iar in anul 2007 cand am mers sa depun actele de proprietate m-am trezit ca nu sint inregistrata in baza de date a institutiei refuzindu-mi-se dreptul legal de a beneficia ca si ceilalti refugiati de dreptul la despagubire. As vrea sa stiu daca legea mai este valabila pentru depunerea dosarelor, mai bine zis a cererilor. Ma lovesc de rea vointa, superficialitate si birocratie la Craiova. Ma pot adresa in acest sens altor foruri ?
Cel mai recent răspuns: ENGFULL , utilizator 09:57, 23 Aprilie 2009
legea te in vigoare
insa art 5
Art. 5.
[{*}] (1) Persoanele îndreptãþite vor depune cereri proprii, pânã la data de 1 mai 2007, la comisiile constituite în cadrul prefecturilor, în temeiul art. 6 din Legea nr. 9/1998 privind acordarea de compensaþii cetãþenilor români pentru bunurile trecute în proprietatea statului bulgar în urma aplicãrii Tratatului dintre România ºi Bulgaria, semnat la Craiova la 7 septembrie 1940, republicatã. Cererile trebuie însoþite de acte doveditoare, certificate de autoritãþi, sau de declaraþia autenticã a petentului, însoþitã de declaraþiile a cel puþin 2 martori, de asemenea, autentificate. (alineat modificat prin art. unic pct. 4 din Legea nr. 171/2006, în vigoare de la 22 mai 2006
Ultima modificare: Joi, 23 Aprilie 2009
ENGFULL, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lege pentru refugiatii de razboi _geo_ _geo_ Buna ziua! Rog sa-mi spuna cineva ce lege exista pentru refugiatii de razboi din perioada 1940-1947 si de unde si cum se pot obtine actele pentru ... (vezi toată discuția)
Recolonizare din bulgaria OctaviaMaria OctaviaMaria Se mai pot depune acte pentru despagubirea persoanelor care au fost recolonizate din Bulgaria in urma tratatului de la Craiova? Sunt multi oameni de la tara ... (vezi toată discuția)
Despagubiri conf. legii 290 / 2003 Niunin Tiberiu Niunin Tiberiu Tatalui meu i s-a respins cererea privitoare despagubirilor ramase in Basarabia ca urmare a parasirii fortate de catre bunicii sai a proprietatilor avute, in ... (vezi toată discuția)