Buna ziua,
Am si eu o intrebare.
Sotul meu a decedat,eu fiind a 2-a lui sotie.
El are o fica din prima casatorie.
Inainte de decesul sotului ,el a intocmit un testament in care m-a lasat pe mine unica mostenitoare testamentara.(motivul fiind ca fica lui nu l-a cautat nici in ultimele momente din viata sotului meu).
In momentul de fata sunt in process cu fica lui din casatoria anterioara.
ea doreste reducerea cotei sau atacarea testamentului.
Ce drepturi avem fiecare?care este urmatorul pas?se poate reduce cota sau ataca testamentul?ce imi revine mie si ce anume ei?
Specific ca testamentul este redactat de un notar public .
Multumesc!
Fiica defunctului are dreptul la rezerva succesorală, adică la jumătate din ceea ce ar fi moştenit în lipsa testamentului.
Ca soţie, vi se cuvine, după lege, 1/4 din masa succesorală, iar fiicei 3/4 (dacă este singurul descendent al defunctului). Prin urmare, rezerva ei succesorală este de 3/8 din averea lăsată de defunct. Tot ceea ce trece peste această cotă va fi supus reducţiunii.
Donatie de casa.
JANCSCI
socrul meu a mostenit inpreuna cu fratele lui casa parinteasca.jumatatea lui a donato sotiei mele, ia fiind fica lui,.sotia mea avind inca 4 frati se poate ... (vezi toată discuția)
Mostenire
georginica
Eu si sotul meu nu avem copii, in schimb sotul are un copil dintr-o alta casatorie. Intrebarea mea este ce fel de contract juridic, care nu poate fi atacat ... (vezi toată discuția)