avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

as avea o problema, am depus actele de divort, dar sotul nu este de acord si ca sa ma pedepseasca sa gandit sa imi interzica vreo 5 zile sa mai locuiesc in aceeasi casa, si sa nu imi vad copilul (are 3 ani) pt ca vrea custodia lui. ce as putea sa fac, pot dormi in alta locuinta fara sa ma bage la abandon de familie? sa intamplat sa imi spuna ca pot pleca dar fara copil, dar nu sa ajuns pana la incuierea locuintei pana acum, iar eu nu vreau sa renunt la copil sub nici o forma.
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 10:04, 3 Martie 2014
Mergeti de urgenta la politie daca v-a dat afara. Daca acceptati situatia, o sa ramaneti mult si bine in afara casei si riscati ca locuinta copilului sa fie stabilita la el.
spune ca dupa astea 5 zile, ma pot intoarce, doar sa vad eu cat de dureros este sa stai fara copil, si vreau sa il rup de el, dar mi-e teama sa nu puna ceva la cale intre timp
Buna seara. Trebuie sa intelegeti si dvs si sotul urmatorul lucru: copilul nu este un subiect pentru care sa va luptati, din momentul in care s-a nascut, atat dvs cat si tatal aveti aceleasi obligatii si drepturi, custodia este comuna sau in termeni curenti, exercitarea autoritatii parintesti se realizeaza in comun in mod automat. Instanta va hotara (sau dvs impreuna cu sotul) la care dintre parinti va locui copilul, dar asta nu inseamna custodie, ci doar ca sunteti parinte rezident. Copilul nu divorteaza de parinti, are nevoie de prezenta amandurora in viata lui indiferent daca parintii sunt casatoriti, divortati, separati, in strainatate, etc. Deci nu faceti confuzie intre custodie si locuinta copilului. Motivele pentru acordarea exercitarii exclusive sunt foarte serioase, iar instanta trebuie convinsa ca exercitarea in comun reprezinta un risc pentru dezvoltarea copilului. Ati contactat un mediator pentru realizarea procedurii prealabile obligatorii?
Daca vi se interzice accesul in locuinta cereti ajutorul politiei.
Sunteti un adult responsabil cu care el s-a casatorit si a facut un copil. Nu are dreptul si nici autoritatea sa va dea afara. Nu-i mai permiteti acest lucru.
Daca doriti sa va mutati o faceti pentru ca asa doriti dvs.
Nu exista "sa va bage la abandon de familie" - nu inseamna nimic fraza asta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort si custodia copilului S_GABYTA_80 S_GABYTA_80 Buna ziua! Pentru inceput vreau sa va descriu situatia in care sunt si sa-mi spune-ti ce as putea face.Sunt casatorit de 2 ani,sotia mea este insarcinata si ... (vezi toată discuția)
Divort cu minor- autoritate parinteasca exclusiva prin acord baubau1608 baubau1608 Buna ziua. Am si eu cateva nelamuriri si as dori cateva explicatii de la oameni de specialitate. Eu si sotul meu ne vom desparti. Suntem parinti, motiv ... (vezi toată discuția)
Divortul la notar cu minor Georgiana Trandafir Georgiana Trandafir Urmeaza sa divortam si avem o fetita minora. In cazul divortului la notar se poate cere dreptul total de decizie al mamei? Am inteles ca se poate doar custodie ... (vezi toată discuția)