avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Locatorul poate pierde procesul pt nerespectarea ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Locatorul poate pierde procesul pt nerespectarea contractului?

Am calitatea de Locatar intr-un contract de inchiriere incheiat la un birou notarial.La capitolul Obligatiile Locatorului se specifica "Locatorul nu va stanjeni pe Locatar in exercitarea dreptului de folosinta asupra terenului inchiriat si nici nu va face acte care ar putea restrange folosinta acestuia".Dupa semnarea contractului la notariat am mers la Registrul Comertului cu contractul sa inregistrez spatiul ca si punct de lucru in vederea deschiderii unui magazin,si mi s-a spus ca trebuie neaparat sa inregistram contractul la Finantele Publice.Intre timp Proprietarul a primit o noua oferta pentru spatiul respectiv si nu a mai fost deacord sa inscriem contractul la Finantele Publice,a refuzat sa mai primeasca plata chiriei(dar a colectat chiria pe 4 luni data de fata cu un martor si pe 5 luni pusa de mine la C.E.C)si m-a dat in judecata pentru rezilierea contractului pe motiv ca nu ii platesc chiria.Eu intradevar cand am vazut ca nu pot deschide magazinul,ca sunt dat in judecata nu am mai platit mai departe.Povestea a inceput de la sfarsitul lui 2011 si continua si acum.Credeti ca voi castiga procesul si daca da,ce daune ar trebui sa cer pentru atata timp pierdut si chirii platite fara folos?
Cel mai recent răspuns: dragos_valentin81 , utilizator 22:09, 5 Martie 2014
Buna seara!
sa inteleg ca aveti deja un proces pe rol? care este obiectul acestuia?
Locatorul doreste sa rezilieze contractul de inchiriere--procesul 1
Eu cer sa inregistram contractul la Finantele Publice---procesul 2
Buna dimineata!
cele 2 procese pe care le aveti pe rol sunt strins legate intre ele. Ar fi fost util ca totusi chiria stabilita sa o consemnati in coninuare la CEC la dispozitia locatorului. Important este sa aratati reaua credinta a locatorului si daca veti castiga procesul in care se cere rezilierea contractului de inchirire, puteti cere si daune interese motivat de faptul ca ati fost lipsit de folosinta acestui spatiu.Dupace veti cistiga acest proces de reziliere contract , cu siguranta ca puteti castiga si cel de-al doilea pe care-l aveti.
Maine pe data de 5 martie am procesul in care Locatorul cere rezilierea.Am sa urmez sfatul dvs si am sa incerc sa expun reaua credinta care cu adevarat a existat.In contract valoarea chiriei este de 300 lei/luna.Locatorul a primit o oferta de 200 E pe luna.
Acum suntem la faza de recurs pentru ca la judecatorie eu am pierdut procesul pentru neprezentare(deces in familie).Daca pierd si acum mai pot face recurs?
Buna ziua!
puteti formula o singura data recurs ca si cale ordinara de atac.Asa cum expuneti dvs. cauza , daca dvs. nu v-ati prezentat si instanta de fond nu a intrat in cercetarea cauzei ar trebui sa incercati retrimiterea cauzei la judecatorie in aceasta cale de atac a recursului pentru a va putea formula probe in sustinerea cazuei dvs. In recurs nu se poate administra decit proba cu inscrisurisi astfel va este greu sa demonstrati reaua credinta a locatarului. ar fi bine sa fiti aparat de un avocat care sa stie ce sa ceara pentru dvs.

Alte discuții în legătură

Invocarea exceptiei de neexecutare in contractul de locatiune Faur Ionela-Carmen- Cabinet de Avocat Faur Ionela-Carmen- Cabinet de Avocat Locatarul nu si-a mai platit chiria de 3 luni , iar acum doreste sa paraseasca locatia inchiriata , desi contractul de locatiune nu a ajuns la termen , ... (vezi toată discuția)
Ajutoooor! contract inchiriere cu p.f. , probleme mari cu proprietarii hambra hambra Am incheiat in luna ianuarie un contract cu o persoana fizica pe o perioada de 8 ani, tot odata achitand chiria in avans pana in luna iunie. Am amenajat ... (vezi toată discuția)
Investirea cu formula executorie a unei sentinte care era stampilata doar cu definitiva...? ravita ravita Aveam un contract de chirie pe societate comerciala cu sediul principal legal inregistrat la Finante de catre locatorul meu(persoana fizica). Contractul era ... (vezi toată discuția)