avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... cec fara acoperire
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

cec fara acoperire

buna ziua! firma mea a vandut marfa in val de 16000 ron la firma x,marfa ptr care i sa eliberat un cec cu termen la o luna .Surpriza insa la banca la termenul de o luna firma x nu avea nici un ban in cont.Sunand la firma x a spus sa-i mai acord un tinp de 2-3 sapt.,dar trecand si aceste sapt. am constatat ca nu au bagat in cont nici un ban,deci fila cec fara acoperire, au trecut cca 6 luni de atunci si nu au bagat nici un ban.As vrea sa-i dau in judecata dar vreau sa stiu daca sunt sanse ca eu sa-mi recuperez banii,si care sunt demersurile?.Astept un raspuns.
Cel mai recent răspuns: Raluca Nicolaescu , Consilier juridic 00:53, 26 Aprilie 2009
In aceste conditii, trebuie sa dati curs unei plangeri penale pentru inselaciune, cat si incalcarea reglementarilor privind instrumentele de plata bancare, care se va depune la Parchet. Procurorii o vor inregistra si o vor trimite spre solutionare politiei. Este foarte important sa dati curs plangerii si pentru ca intrerupe termenul de prescriptie dar si pentru avantajul de a va solutiona cauza fara taxa de timbru. Ma puteti contacta pe e-mail zissuinocentia@yahoo.com.
Paralel cu plangerea penala, puteti investi fila CEC cu formula executorie si sa solicitati unui executor judecatoresc punerea sa in executare. Avand in vedere propria-mi experienta, va pot spune ca solutionarea plangerii penale se va intinde pe o perioada destul de lunga. Mai mult chiar, va sfatuiesc sa nu va puneti mari sperante ca veti reusi pe aceasta cale sa va recuperati banii. Personal cred ca cea mai rapida cale de recuperare ( in conditiile in care debitorul dumneavoastra are bunuri mobile sau imobile ce pot fi valorificate ) este punerea in executare a filei CEC.
Investira filei CEC cu formula executorie este, asa cum a spus si colegul meu mai sus, cea mai buna solutie. Din punctul meu de vedere nu trebuie sa mai astepta pentru ca a trecut deja destul de mult timp, este evident ca acest client este neserios.
Ultima modificare: Duminică, 26 Aprilie 2009
Raluca Nicolaescu, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuzul filei cec mihai.mihai mihai.mihai Buna ziua! in primul rand vreau sa va spun ca am avut placerea sa invat lucruri noi cu ajutorul dumneavoastra si as vrea sa imi dati un raspuns pt ... (vezi toată discuția)
Investire fila cec frk frk Am depus o fila CEC (refuzata la plata pentru lipsa disponibil) la Juedcatorie in vederea investirii cu formula executorie. Problema este ca am facut si ... (vezi toată discuția)
Fila cec emisa dupa intrarea in insolventa - urgent jacqueline_k jacqueline_k Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu o solutie: avem un client care ne-a eliberat o fila CEC pentru marfa achizitionata, dupa intrarea in procedura de ... (vezi toată discuția)