avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Procese in derulare in timpul declararii falimentului
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Procese in derulare in timpul declararii falimentului

Buna ziua.
Va rog: daca la o firma se declara falimentul, ce se intampla cu procesele in care acea firma este parte si care se afla in derulare la acest moment? Dar in situatia in care firma pierde procesul, trebuie sa mai apeleze la o noua cale de atac?
Dar daca o persoana are sechestru asigurator din cauza ca a fost administrator la acea firma fara sa i se atraga raspunderea in solidar? In acest din urma caz ce se intampla cu acel proces?
Multumesc.

Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 14:13, 3 Mai 2014
Procesele pe rol se suspenda, iar creditorii isi trec datoria in tabelul creantelor.

2) Sechestrul asigurator, se instituie asigurator. Daca nu i s-a atras raspunderea personala, la final sechestrul va fi ridicat.

"...la final sechestrul va fi ridicat".
Probabil pentru acest lucru va trebui sa fac cateva demersuri. Imi puteti spune, va rog, ce va trebui sa fac? E putin probabil ca ANAF sa ridice din proprie initiativa acest sechestru, iar termenul de prescriptie pt atragerea raspunderii in solidar e destul de mare, incat sa stau sa astept pana se vor lamuri si ei.
Multumesc anticipat.
In ce baza legala a fost instituit sechestrul si de catre cine?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere firma eu1961 eu1961 am avut o firma care a fost lichidata si radiata din evidentele fiscului conf art176 alin 6 c.p.fisc. Cum pot obtine un certificat fiscal care sa dovedeasca ... (vezi toată discuția)
Procedura simplicata a falimentului ramona_stefan ramona_stefan la ce anume se refera termenul de \" procedura simplificata a falimentului\"? in caz de executare silita, ANAF-ul are dreptul de a pune sechestru pe bunurile ... (vezi toată discuția)
Angajarea raspunderii conform art.138 din legea 85/2006 Dragos1109 Dragos1109 Am detinut o firma cu o un asociat in cota de 50% fiecare. Firma a ajuns la insolventa,s-a inchis procedura si am proces cu \\"Angajarea raspunderii conform ... (vezi toată discuția)