ceferistul10 a scris:
dar legal firma ma poate da afara pentru ca nu am permis.
Legal trebuie citit contractul de munca, contractul colectiv de munca (daca exista) si Regulamentul intern si vazut daca exista clauze cu privire la suspendarea dreptului de a conduce auto de catre autoritatile rutiere, si legatura cu munca dvs. Nu exista scris in lege aceasta situatie la modul concret si de aceea aspectul trebuie tratat in conventia dintre parti (contractul de munca), care are putere de lege intre parti.
ceferistul10 a scris:
Daca eu imi iau concediu fara salar sau concediu firma se poate inpotrivii? va multiumesc pentru raspunsuri.
Da, se pot impotrivi, insa la fel trebuie vazut ce scrie in cim si in Regulament (in mod normal trebuie sa existe precizari cu privire la aceste situatii, mai ales ca este firma de distributie, deci foloseste sofeuri in mod constant).
Totusi, mi se pare nefiresc ca toata lumea de la firma sa fie impotriva dvs. si sa incerce sa va dea afara doar pentru ca vi s-a suspendat 30 zile permisul (mai putin situatia in care sunteti la a N-a abatere de acest fel).
Oricum daca sunteti dat afara nejustificat (de Regulament sau contractul de munca), va puteti adresa justitiei si puteti fi repus in drepturi.