avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Apel - administrarea de noi dovezi scrise si audiere ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Apel - administrarea de noi dovezi scrise si audiere martori


voi incerca sa va expun succint urmatoarea speta: in urma unui accident rutier soldat cu vatamarea corporala a unei persoane si decesul celei de a doua persoane, s-a dat sentinta urmatoare: in baza art 33 lit b cod penal raportat la art 34 alin 1 lit b din cod penal se contopesc pedepsele de la 1,6 ani inchisoare si 4 luni inchisoare( cu suspendare) si inculpatul urmeaza sa execute pedeapsa ce mai grea iar firma de asigurari urmand sa despagubeasca urmasii decedatei si victima ramasa in viata.
1. ma intereseaza daca la curtea de apel se mai pot aduce dovezi in scris si prin martori pentru daunele materiale si morale rezultate in urma celor 2 operatii suferite ca urmare a vatamarii corporale. precizez faptul ca in faza judecarii fondului, au fost prezentate doar o mica parte a actelor justificative( asta din lipsa de interes a avocatului), au fost audiati martori, nu s-au cerut cheltuielile de judecata, nu s-au facut demersurile necesare recuperarii daunelor materiale decat pentru o mica parte din ele. victima are indosariate un numar mare de acte justificative, retete medicale, bonuri de la farmacii, scrisori medicale, facturi cu valoarea bunurilor distruse care nu au fost prezentate in faza judecarii fondului
2.in urma schimbarii codului penal, perioada de ingrijiri medicale s-a schimbat de la 60 la peste 90 zile. primul certificat medico legal eliberat la o luna dupa accident acorda 80-90 zile ingrijiri medicale. la 2 luni dupa acident a aparut o complicatie si victima a inteprins o noua interventie chirurgicala iar in prezent asteapta programarea pentru o noua interventie chirurgicala in vederea extragerii placii de ososinteza.
poate cere eliberarea unui nou certificat medico legal in care sa se mareasca numarul de ingrijiri medicale?
3. care este calea legala prin care victima poate administra dovezile si cand trebuie sa o faca, inainte de inceperea procesului sau la prima infatisare? se poate depune la dosar un borderou cu actele si chitantele medicale impreuna cu noul certificat medico legal inaintea inceperii procesului? in prezent s-a amanat apelul pentru angajarea unui avocat dar victima doreste sa se reprezinte singura in instanta deoarece nu-si mai poate permite angajarea unui nou avocat.

Cel mai recent răspuns: luciantec , utilizator 20:04, 3 Martie 2014
va multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depunere plangere mariuscrisan mariuscrisan Baiatul meu a fost la un majorat intr-un sat. Acolo l-a injurat pe unul dintre cei prezenti. Un prieten de-al celui injurat i-a dat un pumn in mandibla. S-a ... (vezi toată discuția)
Constituire parte civila - formalitati luciantec luciantec buna ziua. ma aflu in faza de apel a unui proces penal in calitate de victima, am cerut amanare pentru angajarea unui avocat si ma intereseaza care este ... (vezi toată discuția)
Pierderea calitatii de parte vatamata in proces penal si redobandirea acestei calitati in urma eliberarii unui nou certificat medical luciantec luciantec buna ziua. o sa va explic succint o speta. in urma unui accident de circulatie soldat cu decesul unei persoane si vatamarea corporala, s-a intocmit dosar ... (vezi toată discuția)