avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 310 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu copil minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu copil minor

Buna ziua;ma numesc gaby ,am 41 de ani si vreau sa divortez;as vrea cateva indicii cum as putea proceda.Sunt plecat din tara,eu si sotia mea suntem despartiti de 5 ani aproape,dar nu suntem divortati inca.
Avem un baiat de 11 ani,care locuieste cu ea in romania;in august merg in concediu si as vrea sa merg sa divortez;dar am doar 3 saptamani de concediu si as dori sa stiu care ar fi solutia cea mai buna;avand in vedere ca ea este de acord sa divortam(cel putin asa afirma)dar nu vrea sa deschida ea divort,deci trebuie s-o fac eu.Problema este ca eu am o relatie cu altcineva,locuim impreuna;cum ar putea afecta acest lucru divortul??si care varianta de divort este mai buna,in cazul meu?pensia alimentara pt copil de exemplu se poate sa-i platesc o parte din suma care va fi fixata si cealalta sa-i deschid un cont pe numele lui si sa-i depun in cont,lunar???pt ca sotia nu lucreaza,nu a lucrat niciodata,iar eu cum lucrez in alta tara cu contract de munca,probabil ca pensia alimentara va fi mai mare si atunci sunt de acord sa-mi intretin copilul,dar nu pe ea.
Multumesc.
.
Cel mai recent răspuns: Lucian Pralea , Avocat 15:06, 2 Martie 2014
Divortati la notar. Daca o imputerniciti, poate depune dansa actele inainte, ii va da termen de o luna, iar cand veniti mergeti impruna la notar si semnati actele de divort.
Daca va intelegeti sa divortati, nu mai conteaza daca dvs aveti o relatie.
Pentru a divorta la notar, va trebui sa va intelegeti in prealabil si pt pensie, propuneti dvs o suma care vi se para suficienta pt cresterea unui copil. Ce vreti dvs, sa ii puneti in cont o parte pt a se folosi major fiind, nu va va admite nici instanta. Aveti obligatia sa il intretineti acum, pe masura nevoii.


Buna ziua!
daca va intelegeti cu sotia cu privire la toate aspectele ce tin de actiunea de divort, respectiv: nume purtat de aceasta dupa divort, stabilirea domiciliului minorului rezultat din casa torie, exercitarea autoritatii parintesti in comun, cuantumul pensiei de intretinere pe care il veti plati minorului, puteti merge la notar.
Daca nu va intelegeti v=a trebui sa deschideti o actiune de divort la instanta de judecata.
Cum dvs. nu veti putea ramine in tara cit va dura aceasta actiune, adica 6-8 luni de zile, v-a trebui sa faceti o procura pentru un avocat sa va reprezinte in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort la notar, custodie exclusiva Sorina_Sofia Sorina_Sofia Buna ziua! Va rog un raspuns la intrebarile mele. Am decis cu sotul sa divortam la notar cu copil minor. Sotul mi-a cerut sa renunt la pensia alimentara, ... (vezi toată discuția)
Divort, domiciliu minor dan123456 dan123456 sunt casatorita cu sotul meu de 12 ani si avem impreuna un copil de 9 ani.pe o perioada de cativa ani am locuit cu parintii lui.acum deoarece nu mam inteles cu ... (vezi toată discuția)
Divorț Brașov-cristian 34 Brașov-cristian 34 Bună, vreau să divorțez de soția mea. Am un copil de 6 luni și soția mea este in concediu de creștere copil. Am un salariu net de 1100 lei.Vrem sa ... (vezi toată discuția)