Buna seara,
In cadrul unui proces ce are ca obiect constatarea nulitatii absolute a unui titlu de proprietate,Comisia Locala a depus o intampinare prin care spune ca reclamantul nu ar avea vocatie succesorala 9si nici motiv sa ceara anularea TP) intrucat ar fi renuntat in mod explicit la mostenire.Mentioneaza si un nr.de declaratie prin care acesta ar fi renuntat. Insa,nu a depus nicio copie a respectivei declaratii.
Ori,reclamantul are Certificatul de Mostenitor,valid,unde este chia mostenitor. Acesta nu a renuntat la mostenire niciodata. Primaria MINTE cu siguranta, favorizand astfel una dintre parti.
Ce se poate face in aceasta situatie ?
As dori cat mai multe detalii,intrucat stiu sigur ca afirmatiile Primariei sunt total eronate,practic inducand in eroare instanta.
Va multumesc.
milikka,nu evazionez deloc ! Este vorba de un proces al tatalui meu,iar eu ma interesez ce se poate face in speta.
Am o situatie complicata cu mostenirea tatalui meu,pe care vreau s-o pun in ordine,intrucat va trebui sa ramana mie si fratilor mei.
Asta e. Care ar fi acele prostii,spuse de mine ?
(daca mai intreb aici cate ceva,o fac de multe ori pentru altii,care nu au posibilitatea de a intra pe net...).
O seara buna.
Ar fi necesar sa dati mai multe detalii!Este vorba de un teren obtinut la una din legile proprietatii? La care? Tatal dvs. a avut cerere? Daca nu a depus cerere la aceeasi lege cu unchiu; dvs. si terenul i-a fost reconstituit unchiului, primaria are dreptate.
A depus cerere pe Legea 18/1991. A mentionat in concret terenul intravilan ce a apartinut tatalui sau,insa Primaria a ignorat acest detaliu. Fratele sau (unchiul meu) a solicitat teren 1,50 ha.fara a mentiona in ce consta acest teren si a primit terenul intravilan ca si cum ar fi fost al sau.
La intrarea in CAP a declarat ca ar detine 1000 mp teren intravilan,care era de drept al tatalui sau,nicidecum al sau. Acum,am intrat in posesia actelor originale ale terenului,care dovedesc, ca terenul intreg,a fost al bunicului meu (tatal unchiului si al tatalui meu).
Am inaintat actiune in constatea nulitatii TP emis de Primarie in aceste conditii avand in vedere declaratia unchiului,pe proprie raspundere - adeziunea,de intrare in CAP. Ori,se poate constata usor ca acesta nu a avut terenul sau cu care sa se inscrie la CAP,deci nici nu putea obtine drept de proprietate prin reconstituirea unui teren ce nu era al lui la intrarea in CAP.Tot terenul,trebuia sa fie inclus pe un TP comun,reconstituit tuturor urmasilor autorului lor. De aceea am solicitat constatarea nulitatii absolute a TP emis unchiului pe un teren ce nu-i apartinea lui,ci tatalui sau - bunicul meu.
In acest dosar,au inceput "interventii" ciudate.Primaria,mi-a comunicat in scris ca nu exista nicio instrainare de teren intre bunicul si unchiul meu.Tot primaria,mi-a comunicat in scris ca nu are cunostinta de modul in care unchiul apare in Registrul Agricol 1951-1959 cu teren intravilan.In intampinarea depusa la dosar,afirma ca tata nu ar avea vocatie intrucat ar fi renuntat la mostenire in 1983.Ori,acest lucru nu este real.Face trimitere la o declaratie de renuntare,dar nu a anexat nimic in probatoriu.
Cam asa stau lucrurile.
Pe de alta parte,fata unchiului lucreaza la o primarie vecina.Se are bine cu functionari din primaria in speta.Si se tot intervine telefonic.....etc. (oricum,nu este relevant acest aspect, atata timp cat detin acte doveditoare clare,autentificate de o judecatorie in 1933.De atunci, terenul nu s-a instrainat niciodata nimanui.Si acest aspect este confirmat si de Primaria in speta.
Am fost destul de clar ?
Va multumesc.
In 1983 bunicul dvs. traia?Tatal dvs. putea da o declaratie de renuntare numai daca bunicul era decedat.Oricum primaria trebuie sa dovedeasca ceea ce afirma. Dar va trebuie avocat, eu am avut cateva procese cu primaria si jurista lor a facut tot posibilul sa ma impiedice sa castig(totusi am castigat) , o sa treceti prin aceleasi probleme si credeti-ma ca fara avocat va zbateti de pomana.
Teren acaparat...
gigelas
Buna ziua,
Bunicul a avut o curte cu o suprafata de cca.2500 mp.care a fost anterior a tatalui sau (strabunicul meu).
Dupa decesul strabunicului (strabunica ... (vezi toată discuția)