avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1110 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intampinare...cu date false in cuprinsul acesteia !
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intampinare...cu date false in cuprinsul acesteia !

Buna seara,
In cadrul unui proces ce are ca obiect constatarea nulitatii absolute a unui titlu de proprietate,Comisia Locala a depus o intampinare prin care spune ca reclamantul nu ar avea vocatie succesorala 9si nici motiv sa ceara anularea TP) intrucat ar fi renuntat in mod explicit la mostenire.Mentioneaza si un nr.de declaratie prin care acesta ar fi renuntat. Insa,nu a depus nicio copie a respectivei declaratii.
Ori,reclamantul are Certificatul de Mostenitor,valid,unde este chia mostenitor. Acesta nu a renuntat la mostenire niciodata. Primaria MINTE cu siguranta, favorizand astfel una dintre parti.
Ce se poate face in aceasta situatie ?
As dori cat mai multe detalii,intrucat stiu sigur ca afirmatiile Primariei sunt total eronate,practic inducand in eroare instanta.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gigelas , utilizator 21:33, 6 Martie 2014
Cred ca am obtinut ceva informatii si anume:
-Primul a decedat bunicul,iar toti copiii au renuntat in favoarea bunicii.S-a emis Certificat de mostenitor in care se mentioneaza ca au renuntat fiecare copil (tatal meu,fratele si sora lui).
-Dupa decesul bunicii,s-a dezbatut succesiunea si fiecare din cei trei copii ai bunicilor mei,au obtinut cate un certificat de mostenitor,prin care s-a stabilit fiecaruia cate 1/3 cota-parte din masa succesorala.
Deci,sunt 2 certificate de mostenitor.
Avocata Primariei a facut uz de primul certificat de mostenitor,unde sunt toti cei 3 copii ai bunicilor mei renuntatori. (culmea este ca,si in aceste conditii,avocata invoca faptul ca nu ar avea vocatie succesorala,doar tata...cu toate ca in cuprinsul acelui certificat de mostenitor sunt toti 3 copiii renuntatori,inclusiv cel in speta,cu TP obtinut ilegal ulterior).
Acum,imi este mai usor sa dau un raspuns la intampinarea depusa de Primarie,atasand si al doilea Certificat de mostenitor...care,culmea,se afla deja la dosar,depus de mine odata cu intregul probatoriu,cand am inregistrat actiunea.
Credeti ca este vreo alta piedica in ceea ce priveste acest aspect ?
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren acaparat... gigelas gigelas Buna ziua, Bunicul a avut o curte cu o suprafata de cca.2500 mp.care a fost anterior a tatalui sau (strabunicul meu). Dupa decesul strabunicului (strabunica ... (vezi toată discuția)
Teren colectivizare ContSters78406 ContSters78406 Am un titlu de proprietate pe numele tatalui meu decedat. Acest teren a fost colectivizat si tatal meu in anul 2003 a primit acest titlu de proprietate prin ... (vezi toată discuția)
Trecerea pe titlul de proprietate ca mostenitor ion73 ion73 Va rog sa imi spuneti pasii pe care trebuie sa-i urmez pentru trecerea pe titlul de proprietate al carui titular este bunicul meu, decedat din 1983, titlul ... (vezi toată discuția)