avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Masina retinuta de atelier
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Masina retinuta de atelier

Aveam masina parcata in fata casei iar un incepator incercand sa parcheze mi-a smuls spoilerul fata cu proiector, senzori parcare, niste cleme de la far ....etc.
Am facut dosarul si de comun acord fiind el 100% vinovat. Am dus masina la masina la reprezentanta unde mau refuzat spunandumi ca nu lucreaza cu asigurarea lui fiind EUROINS dupa care am mers la un atelier cu care aveau contract. Atelierul a reparat masina in 2 zile fara a primi vreo confirmare de la asigurare, si acum a trecut mai mult de o luna nu pot sami ridic masina pt ca nu a venit confirmarea. Au dreptul sa o retina drept garantie??? iar in cazul in care nu plateste asigurarea ce se intampla cu masina? cine va despagubi daunele?
Cel mai recent răspuns: Bucalae Bogdan George , Contabil 23:35, 2 Martie 2014
De regula,in astfel de cazuri ,proprietarul pentru a putea beneficia de bunul mobil,achita c/v reparatie si se indreapta cu actiune in pretentii impotriva soferului vinovat
Pentru astfel de cazuri se depune o petitie la Comisia de supraveghere a asigurarilor, pentru Societatea Euroins.

Daca va indreptati catre soferul vinovat, in opinia mea, este acoperit de asigurare si nu rezolvati nimic. RCA-ul este asigurarea obligatorie de raspundere civila auto prin care tertii prejudiciati in urma unui accident auto sunt despagubiti, fie ca este vorba de daune la autovehicule, vatamari corporale, decese sau pagube aduse proprietatilor.

Acum, scopul dumneavostra fiind de a recupera autoturismul, deci de a se achita factura de service de catre asigurator, indicat este sa mergeti direct la asigurator.Probabilitatea cea mai mare este sa mai trebuiasca un document (cerere, formular, etc).Tineti in permanenta legatura cu asiguratorul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma de asigurare nu despagubeste accident rutier mariusbv81 mariusbv81 Buna ziua. In data de 15 August conduceam auto personal din directia Alba catre Teius, iar la un momentdat eram in depasirea altui autovehicul cand si acesta a ... (vezi toată discuția)
Asigurare auto rca Callypso Callypso In data de [b]26.10.2010[/b], am suferit un accident usor, soldat cu avarii (minore) la ambele autovehicule implicate. Autoturismul condus de mine a fost ... (vezi toată discuția)
Problema cu asiguratorul! help! ContSters40598 ContSters40598 Am o problema: Masina mea a fost lovita. M-am dus repede la asiguratorul celui care m-a lovit, s-a facut acel dosar si am fost la un service agreat de catre ... (vezi toată discuția)