avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preaviz demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preaviz demisie

Buna seara !

M-am angajat acum 3 luni, si vreau ca saptamana viitoare sa-mi dau demisia, datorita stresului prea mare de la locul de munca. Lucrez o zi 6 ore, a doua zi 12 ore, iar a treia zi liber - precizez ca e un mall in care se lucreaza si sambata si duminica. In contractul de munca scrie ca preavizul este de 20 de zile lucratoare. Acum as dori sa va intreb: cele 20 de zile lucratoare se refera la zilele de luni pana vineri, sau la zilele in care practic se lucreaza la locul de munca ? Adica zilele in care as fi libera intra sau nu in calculul celor 20 de zile? Daca mi-ati putea oferi un raspuns, v-as fi recunoscatoare. Va multumesc anticipat !
Ultima modificare: Luni, 3 Martie 2014
Ioana-M, utilizator
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 10:20, 3 Martie 2014
Zilele lucratoare se refera la zilele de luni-vineri..
Nu confundati zilele in care se lucreaza cu zilele lucratoare. Cele doua notiuni sunt putin diferite. Zilele in care se lucreaza sunt cele stabilite de conducerea societatii, iar zilele lucratoare sunt cele de luni-vineri, asa cum vi s-a aratat mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz in caz de demisie geo30 geo30 Buna seara, Cate zile de preaviz sunt legale in cazul in care nu e o functie de conducere? In cazul meu: tura 1 se lucreaza 8 ore pe zi sambata si duminica ... (vezi toată discuția)
Cum se calculează perioada de preaviz? Albertine Albertine Bună ziua, Mi-am dat demisia in data de 24 august si, dupa calculele mele, in 16 septembrie se implinesc 20 de zile lucratoare. Managera mi-a spus ca ... (vezi toată discuția)
Codul muncii - timpul liber Ana 2007 Ana 2007 Buna ziua. Am o intrebare legata de programul de lucru. Daca un angajat lucreaza 7 ore de luni- vineri in prima saptamana si urmatoarea saptamana lucreaza 7 ... (vezi toată discuția)