avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum se calculează perioada de preaviz?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum se calculează perioada de preaviz?

Bună ziua,

Mi-am dat demisia in data de 24 august si, dupa calculele mele, in 16 septembrie se implinesc 20 de zile lucratoare. Managera mi-a spus ca perioada de preaviz se incheie abia in 21 septembrie. Precizez ca lucrez si sambata si duminica, cu program de mall. Intrebarea mea este? Cum se calculeaza perioada de preaviz in aceasta situatie? Lucrand part-time, am adeseori si 5 zile libere legate. Nedumerirea mea este 20 de zile lucratoare se refera la luni-vineri sau la zilele lucrate propriu-zis?
Ultima modificare: Vineri, 10 Septembrie 2021
Albertine, utilizator
Cel mai recent răspuns: Albertine , utilizator 22:19, 10 Septembrie 2021
se refera la perioada luni-vineri ... 21 sept este ultima zi de preaviz.
Buna ziua
In aceasta situatie zilele lucratoare sunt de luni-vineri. Nu faceti confuzie intre zile lucrate si cele lucratoare. Stabilirea zilelor de repaus saptamanal in alte zile decat S-D nu face ca aceste zile sa devina lucratoare si sa fie luate in calculul termenului de preaviz.
[ link extern ] /
Multumesc, aveti dreptate, am calculat gresit.

Cornel Vasile a scris:

se refera la perioada luni-vineri ... 21 sept este ultima zi de preaviz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz bibi20 bibi20 buna, Am si eu o intrebare . Daca preavizul unui angajat este de 20 de zile lucratoare , dar lui i s-a comunicat ca trebuie sa lucreze si sambata, zi ... (vezi toată discuția)
Demisie - zile co si libere neefectuate dana.tim dana.tim Buna ziua, as dori sa stiu in cazul unei demisii ce se intampla cu zilele de CO si libere neefectuate (pot fi scazute din perioada de preaviz) ? Si ... (vezi toată discuția)
Zile lucrate in perioada preaviz Nicoletaschonthal Nicoletaschonthal Buna, am de gand sa imi pun demisia, problema e perioada de preaviz..stiu ca legal e 20 de zile lucratoare..ce inseamna aceste zile lucratoare de fapt?eu ... (vezi toată discuția)