Nici eu nu intelegeam la ce se refera d-nul avocat, vis-a-vis de''cauze''.Ea a primit o citatie (divort) emisa la 20 iulie 2011 cu chemare in instanta la 13 oct 2011 , el cerand a obtine desfacerea casat din vina exclusiva a ei si rez a fost in defavoarea ei. Am platit un avocat dar nu a facut cine stie ce. A facut apel am luat alt avocat si in iunie parca dar 2012 a fost sigur,hotararea de divort a fost cu mentiunea am inteles din vina amandorura si a obtinut acea pensie de care va spuneam . Dar asta s-a intamplat pt ca a avut in instanta un certif medico legal in favoarea ei iar nici avocata lui nici el nu se asteptau la aceasta lucru. Poate a fost asul ei din maneca ,nu stiu ! Mereu o indemnam sa mearga la med-legal pt ca el era agresiv dar ii era rusine de oameni ,de lume dar m-am tibut de capul ei pana cand la urma a fost , o data ,dar bine ca a fost si atunci /. El profita de boala ei si chiar ii intrase in cap ei ce-i spunea el ca e grasa ,ca e urata, ca cine se uita la ea, etc , o jigea, o agresa fizic si el asa ii zicea mereu'' cine o sa te creada pe tine ?'' Si credeti-ma ca a frumusica si o finuta dar daca ii repeti continuu cuiva aceste chestii deja mintea incepe sa lucreze altfel si asta mai ales in cazul ei. Degeaba eram noi atente cum vorbeam cu ea si incercam sa o protejam de rele daca el ii acundea medic sa nu le ia cand ea treb sa le ia zilnic asta e medicatia de ani si ani , o agresa verbal, fizic si pana la urma si psihic , nu? Acum la ora 14,00 are loc acea informare la mediere cu amandoi avocatii si cu ei doi,sa vedem ce propunere au. Dar cred ca pana la urma daca i se ofera 6000-5500 accepta pt ca daca nu a lucrat.... dar macar cu pensia sa mearga mai departe. G, jane , multumesc !Eu sunt in Bucuresti ea in Mangalia. E cineva acolo care se mai poate baza de incredere. Referitor la ce ai spus anterior la inceput crede-ma ca fac tot ce pot. Cum traia ea asa cu 200 lei singura. Trimitem bani de mancare, plata lumina, intretinere , pachete mancare etc., De sarbatori vin e la noi sa nu fie singura si ca sa ii fie bine. Mai am o sora aici dar are si ea probl med de 2 ani, un neoplasm tinut sub obs si treb sa nu se supere sa nu o implic prea mult- noi vrb in locul ei ,eu am luat leg cu avocata am vrb ,pt ca ea se pierde, se consuma psihic. Din pacate la intretinere are vreo 8-9 mil datorie n-am reusit sa acoperim toate dat si eu sunt in somaj momentan. Asa ca eu ma incarc cu toata aceasta energie negativa , treb sa le protejez pe amandoua ...n-am incotro .Mi-e ciuda, credeti-ma , ca nu pot face si mai mult si ....nu merita asa ceva, cate minciuni s-au putut spune la divort ca a fost si afectata si din cauza asta. si pt ea chiar conta ''ce crede lumea ''. Chiar glumeam cu sora mea , spuneam ca macar cu o canapea sa plece din casa aia si ea, macar la atat sa aiba dreptul ! Multumesc si d-lui av Lascoschi pt rsp.
In general se imparte jumate jumate , daca nu exista un contract facut in acest sens si se considera munca ei din casa egala cu munca lui , tinand cont daca ea a facut si munca in casa pt el,,,spalat , curat,,mancare ,, La mine asa s-a considerat ,, desi el a sustinut ca doar el a adus bani in casa... El a lucrat legal si eu la negru,,pe acest lucru s-a bazat fostul sot! Dar instanta nu a tinut cont de acest fapt, avand in vedere ca munca casnica in Romania nu este renumerata ... In alte tari la un divort sotia primeste pensie daca a fost menajera lui in casa si a mai crescut si copii...S-a demonstrat ca fostul sot nu a miscat un deget pt munca casnica , pt care cei care au bani dau bani grei! .10 ron /ora menaj si mai dau si 8 ron / ora pt baby siter si 10 ron/ ora pt gatit ,,, Pe casnice cine le plateste ? Si sotul are pretentia doar de a fi servit si apoi le reproseaza sotiilor ca nu au muncit si ei le-au intretinut! ,,,Din acest motiv multe relatii se destrama in ziua de azi! s-au saturat femeile de reprosuri si menaj , cand pot munci si ei sa isi faca singuri menajul! ... Succes !