avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tutela, adoptie, ocrotitor legal
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tutela, adoptie, ocrotitor legal

Buna ziua.
Suntem o familie cu 2 copii -aflati in intretinerea noatra,nu lucreaza.Fiica mea cea mica are 20 ani si e studenta.Ce posibilitate exista sa o poata lua soacra mea , care are 64 ani in; adoptie,sau sa-i fie tutore,ocrotitor legal sa o intretina in continuare ? Unde trebuie sa ne adresam? Se poate rezolva pe cala amiabila la un mediator sau trebuie sa ne prezemtam in instanta?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:04, 3 Martie 2014
Majorul poate fi adoptat daca adoptatorul l-a crescut pe vremea minoritatii sale, altfel nu.
In ce priveste intretinerea, o poate intretine daca vrea, dar nu va fi nimic oficial.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca un minor de 16 ani este de acord sa intretina relatii intime ... Alexandra656 Alexandra656 Daca un minor de 16 ani este de acord sa intretina relatii intime cu un major de 18 ani ani, este posibil ca in cazul in care tutorele legal al minorului ... (vezi toată discuția)
Divort rmm rmm Buna ziua, Problema mea e des intalnita din pacate: casatoriti de aproape 5 ani, impreuna din vremea liceului, am ajuns acum destul de straini, S-au adunat ... (vezi toată discuția)
Recuperarea numelui real Valentina_Ivascu Valentina_Ivascu Buna ziua! Am un caz in familie de persoane care ar vrea sa isi recupereze numele adevarat de familie. Cum vine treaba asta? O femeie a fost casatorita un ... (vezi toată discuția)