avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intabulare cu acte false
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intabulare cu acte false

Buna ziua,
Sa va prezint situatia in care se afla tatal meu.
Au existat doua terenuri cu doua numere topografice diferite (numerele topografice avand suprafata de 6200 mp si 2200 mp) ce au apartinut a doi frati, bunicii tatalui meu si a fratelui acesteia, la inceputul secolului 20. In 1941-42 s-au adus terenurile la zi dupa urmasi, si un teren a fost instrainat (6200 mp +300 mp din al doilea nr. topografic).
Urmasul noului proprietar, la intabulare, in 2011, pe extrasul CF folosit in instanta, a omis un mostenitor (pe bunica tatalui meu), intabulandu-si terenul de 6200 mp (in care tatal meu nu are parte), si a dezmembrat celalalt nr. topografic (unde are parte) si a intabulat cota parte (300 mp), iar partea ramasa din cel de-al doilea nr. topo a lasat-o pe vechii proprietari avand din nou parte in ea (inca 300 mp - in mod fraudulos) ca mostenitor. La dezmembrarea celui de-al doilea nr. topo nu au fost anuntati toti proprietarii de drept (inclusiv tatal meu).
Ce poate sa faca tatal meu pentru a putea sa isi intabuleze partea sa (700 mp)?
Va multumesc.
Ultima modificare: Luni, 3 Martie 2014
FilipDJay, utilizator

Alte discuții în legătură

Rectificare topo arina24 arina24 Buna ziua, Ne confruntam cu o incurcatura in familie. O sa incerc sa explic cat mai bine: Strabunicii mei au avut 4 proprietati: P1-casa si teren, P2- teren, ... (vezi toată discuția)
De ce nu mi s-a aprobat intabularea la tot terenul mostenit? ionut daniel ionut daniel Buna ziua,am mostenit un teren de o suprafata de 12700 mp din care 1000 mp curti contructii si .,din care OCOT a aprobat dupa succesiune pentru intabulare ... (vezi toată discuția)
Modificare titlu de proprietate angela_mihaescu angela_mihaescu Buna ziua, va rog din suflet sa ma ajutati cu urmatoarea speta. Eu (M.A.) si fratele meu (M.M.) am ramas singurii mostenitori dupa moartea bunicului (M.S.) ... (vezi toată discuția)