avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Separare de patrimoniu in timpul casatoriei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Separare de patrimoniu in timpul casatoriei

Buna ziua

IN cazul unei separari de patrimoniu in timpul casatoriei(mentionez ca sunt casatorita si am un fiu dintr-o casatorie anterioara iar sotul are 2 fii tot dintr-o alta casatorie,)in cazul decesului unuia dintre noi ,cum se va imparti mostenirea <adica fiul meu va mosteni bunul ramas mie dupa impartirea de patrimoniu sau se va face tot o succesiune normala ,va rog sa ma lamuriti
multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: VoL , utilizator 14:19, 3 Martie 2014
Succesiunea se dezbate cf legii. Faptul ca bunul impartit e propriu al dvs, nu conteaza, sotul dvs tot 1/4 din el va mosteni.
Nu vreti asa, divortati sau instrainati bunul din timpul vietii.
Cat timp vorbiti doar despre partajul bunurilor, nu despre divort, ambii soti va pastrati calitatea de succesori unul fata de celalalt, astfel>> in functie de "ordinea numerelor de pe tricouri":
daca survine intai decesul dvs., mostenirea revine sotul supravietuitor 1/4+ fiul defunctei 3/4;
daca survine intai decesul sotului, mostenirea revine sotiei suprav.(dvs.) 1/4+ decendentii defunctului 3/4.
Asa ca, daca scopul dvs. e ca un descendent (indiferent al cui) sa fie cel avantajat, alegeti sa-i transmiteti dreptul de proprietate printr-un contract (fie intretinere, fie vanzare-cumparare).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O mostenire in caz de divort sau succesiune LJM LJM In timpul casatoriei am mostenit o casa prin decesul tatalui meu, eu fiind singurul mostenitor. In caz de divort casa este considerata la partajare bun ... (vezi toată discuția)
Intrebare: cote de participare la masa succesorala legalmgm legalmgm Buna ziua, Intrebare la Dvs, stimati colegi: Sotia (in prezent decedata) si sotul supravietuitor au avut un bun imobil cumparat de ei doi in timpul ... (vezi toată discuția)