avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Nelãmuriri privind dreptul la somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Nelãmuriri privind dreptul la somaj

Buna ziua,
As vrea sa stiu daca o persoana care a lucrat cu contract de mandat si care are plătit la somaj poate beneficia de ajutorul de somaj .
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:28, 3 Martie 2014
1. Din Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca:

Art. 17.
(1) În vederea stabilirii dreptului de indemnizaţie de şomaj, şomerii prevãzuţi la art. 16 lit. a) sunt persoanele care se pot gãsi în una dintre urmãtoarele situaţii:
...

k) le-a incetat activitatea desfasurata exclusiv in baza unui raport juridic, altul decat cel de natura celor prevazute la lit. a)-e), g) si h), in considerarea caruia s-a datorat, potrivit legii, contributia individuala de asigurari pentru somaj.

2. Deci daca vi s-a retinut contriobutia pentru somaj veti putea beneficia de indemnizatie de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lndemnizatie somaj dupa demitere ruxandrelu ruxandrelu buna ziua, un vice primar de comuna poate beneficia de somaj in conditiile in care a fost demis de consiliul local? are stagiu de cotizare > 12 luni. va ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de somaj ddhm ddhm La incetarea contractului de mandat (este vorba de un contract de management incheiat pentru administrarea unui SA si pentru veniturile realizate s-au platit ... (vezi toată discuția)
Somaj luizaluize luizaluize Mi-a incetat contractul de munca,respectiv legea 76/2002 art. 17,lit.k,am dreptul la somaj? (vezi toată discuția)