avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj

Mi-a incetat contractul de munca,respectiv legea 76/2002 art. 17,lit.k,am dreptul la somaj?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:37, 3 Septembrie 2014
Art. 17 din Legea nr.76/2002 :
(1) În vederea stabilirii dreptului de indemnizaţie de şomaj, şomerii prevăzuţi la art. 16 lit. a) sunt persoanele care se pot găsi în una dintre următoarele situaţii:
....
k) le-a încetat activitatea desfăşurată exclusiv în baza unui raport juridic, altul decât cel de natura celor prevăzute la lit. a)–e), g) şi h), în considerarea căruia s-a datorat, potrivit legii, contribuţia individuală de asigurări pentru şomaj.
....

Prin urmare, ce fel de contract ati avut , care a fost durata acestuia si daca s-a achitat contribuţia individuală de asigurări pentru şomaj ?
1. Contractul individual de munca (CIM) inceteaza in baza unui articol prevazut in Codul muncii si nu in Legea 76/2002.

2. Poate nu ati avut un CIM ci un alt fel de contract civil (pe drepturi de autor, de colaborare etc.).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de somaj ddhm ddhm La incetarea contractului de mandat (este vorba de un contract de management incheiat pentru administrarea unui SA si pentru veniturile realizate s-au platit ... (vezi toată discuția)
Nelãmuriri privind dreptul la somaj Corina56 Corina56 Buna ziua, As vrea sa stiu daca o persoana care a lucrat cu contract de mandat si care are plătit la somaj poate beneficia de ajutorul de somaj . Multumesc. (vezi toată discuția)
Lndemnizatie somaj dupa demitere ruxandrelu ruxandrelu buna ziua, un vice primar de comuna poate beneficia de somaj in conditiile in care a fost demis de consiliul local? are stagiu de cotizare > 12 luni. va ... (vezi toată discuția)