avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... lndemnizatie somaj dupa demitere
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

lndemnizatie somaj dupa demitere

buna ziua,

un vice primar de comuna poate beneficia de somaj in conditiile in care a fost demis de consiliul local? are stagiu de cotizare > 12 luni. va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ruxandrelu , utilizator 13:15, 30 Ianuarie 2015
1. Din Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca:

Art. 17.
(1) În vederea stabilirii dreptului de indemnizaţie de şomaj, şomerii prevãzuţi la art. 16 lit. a) sunt persoanele care se pot gãsi în una dintre urmãtoarele situaţii:
...

k) le-a incetat activitatea desfasurata exclusiv in baza unui raport juridic, altul decat cel de natura celor prevazute la lit. a)-e), g) si h), in considerarea caruia s-a datorat, potrivit legii, contributia individuala de asigurari pentru somaj.

2. Asadar daca pentru venitul primit ca viceprimar a datorat contributie la somaj si in ultimele 24 de luni a avut 12 luni de stagiu de cotizare la somaj poate beneficia de indemnizatie de somaj.

3. Ar fi bine sa va adresati si Agentiei de Somaj de care apartine cu domiciliul.
multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de somaj ddhm ddhm La incetarea contractului de mandat (este vorba de un contract de management incheiat pentru administrarea unui SA si pentru veniturile realizate s-au platit ... (vezi toată discuția)
Nelãmuriri privind dreptul la somaj Corina56 Corina56 Buna ziua, As vrea sa stiu daca o persoana care a lucrat cu contract de mandat si care are plătit la somaj poate beneficia de ajutorul de somaj . Multumesc. (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatie de somaj? cristhina2781 cristhina2781 buna ziua!am si eu o intrebare: daca in februarie 2012 am fost disponibilizata iar ultima luna care a fost platita la somaj este decembrie 2011 pot beneficia ... (vezi toată discuția)