Buna ziua.Sun nou pe acest forum si doresc sa ma sfatuiti in o problema.Am patit un necaz pe data 14/02/2014(mi s-a amputat un deget de la mana dreapta),mi s-a eliberat concediul medical pana la sfarsitul luni februarie si pe data de 28/02/2014 mi s-a prelungit C.M pina pe data de 07/03/2014.Astazi am fost sunat de la firma angajatoare si mi s-a spus ca pe data de 05/03/2014 sa ma prezint la munca schimbul II.Le-am spus ca nu pot venii ptr ca inca mai sunt in C.M.Intrebarea mea este daca nu ma duc ce se poate intimpla?Mi se poate desface Contracul?Daca se va intimpla asta,exista vreo cale de atac?Se poate sa ma dea firma respectiva in somaj,chiar daca ei spun ca nu dau in somaj?(sa faca o exceptie ptr mine spunind ca nu mai corespund postului pe care am fost angajat).Va multumesc anticipat!
Concedierea poate fi dispusa de Societate pentru motive care tin de persoana salariatului in cazul in care salariatul a savarsit o abatere grava sau abateri repetate de la disciplina muncii sau regulile stabilite prin contractul individual de munca, contractul colectiv de munca aplicabil, regulamentul intern ca sanctiune disciplinara.
Am zis trei referate pentru ca asa se practica, insa intr-adevar pot fi doua, patru, cinci sau doar unul.
Pentru ce se poate decide concedierea disciplinara este de la sine inteles , Faptul ca se practica la unii angajatori nu inseamna ca este general valabil pentru toti.
Cercetarea disciplinara se poate decide si dupa un singur referat.