avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cuantum cheltuieli de judecatã
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cuantum cheltuieli de judecatã

Am primit mai demult o somație de plată de la CNADNR pentru faptul că n-aș fi avut rovinietă valabilă în urmă cu 4 ani (suma ar fi fost de 28€, dar putea fi vorba și de amenda de 250 lei). Evident, i-am dat în judecată și, cum nu am avut timp să mă ocup, am angajat un avocat. Deoarece totul era de partea mea (pe lîngă faptul că am prezentat rovinieta, nici nu mi-au adus la cunoștință la timp procesul verbal de constatare, ca să o pot contesta în timp util), am cîștigat pe fond, însă nu s-au acceptat pe post de cheltuieli de judecată decît taxa de timbru și cheltuielile de deplasare, onorariul avocatului fiind respins. Practic am pierdut, deoarece cheltuielile cu avocatul au fost mai mari decît amenzile respective (omul a pierdut două zile, că prima oară s-a admis o excepție de necompetență teritorială).

În opinia mea faptul că nu mi-au acceptat cheltuielile cu apărarea este o încălcare a dreptului constituțional de apărare: adică dacă primesc o amendă ilegală mică, mai bine o plătesc decît să mă apăr! Ce aș putea face în continuare?
Puteti formula recurs cu aceasta motivare.
In cazul in care mai sunteti in termen, atacati sentinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie la executare cnadnr razvi_boss razvi_boss Buna ziua. in urma verificarii unui cont bancar, am constatat ca s-a dispus de catre un BEJ infiintarea popririi pt. suma de 535 lei, reprez. amenda 28 euro + ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta platita prin executare silita si poprire salariu, apare la impozit ContSters357588 ContSters357588 Stimati avocati, Ma vad nevoit sa apelez la ajutorul dumneavoastra in ceea ce priveste solutionarea unor probleme ce par sa nu se mai termine, legate de ... (vezi toată discuția)
Somație platã cnadnr meioza meioza La începutul lunii iulie am făcut o reclamație la poliția rutieră că pe anumite porțiuni de pe A3 telefoanele de urgență nu ... (vezi toată discuția)