avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Certificatul de informare privind avantajele medierii
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Certificatul de informare privind avantajele medierii

Acest certificat se poate depune la instanta pana la primul termen sau chiar la primul termen? Se depune in copie sau original ?
Se depune odata cu actiunea sau cel mai tarziu pana in termen, in copie certificata.
originalul!!!! oricand pana la data primei infatisari sau odata cu introducera actiunii daca informarea s-a efectuat inainte de a depune actiunea
Nici in cuprinsul legii 192/2006, nici in cel al Noului Cod de Procedura Civila nu se fac mentiuni in legatura cu obligatia de a depune originalul certificatului (sau al procesului-verbal). In consecinta, o copie certificata este suficienta. Pana la urma, "beneficiarul" certificatului de informare este persoana "informata", nu instanta. Ca atare, originalul ar trebui sa ramana la parti, instantei fiindu-i facuta doar dovada indeplinirii procedurii prealabile prin copia certificata a documentului, fie el certificat de informare sau proces-verbal.
Se eliberează câte un exemplar original pentru partea solicitantă, pentru partea solicitată, și pentru instanță, în mod normal.Cel puțin eu așa procedez.
Ultima modificare: Marți, 4 Martie 2014
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator
Din ceea ce stiu, se elibereaza cate un original pentru fiecare parte, precum si unul pentru arhiva mediatorului. Originalul suplimentar pentru instanta este o optiune a mediatorului, binevenita, cred eu. Eu nu practic acest lucru decat in cazul acordului de mediere si al procesului-verbal de inchidere a medierii.
Ultima modificare: Marți, 4 Martie 2014
mediator_comeaga, utilizator

Alte discuții în legătură

Emitere certificat de informare sau nu? Ramona24 Ramona24 In situatia in care acum informarea nu mai este obligatorie, 1.dc partile se prezinta , dar nu ajung la intelegere, in afara de procesul verbal de ... (vezi toată discuția)
Model pv de neacceptare amedierii Irina S. Irina S. Va rog, am nevoie de un PV de neacceptare a medierii. Multumesc. (vezi toată discuția)
Contract de pregatire a medierii - invitatie parte ContSters277797 ContSters277797 Am contactat un mediator si am incheiat un contract de premediere cu acesta. Am convenit asupra datei intalnirii, acesta urmand sa instiinteze cealalta parte. ... (vezi toată discuția)