Buna ziua,
Am o microintreprindere cu o cifra de afaceri de 141.000 LEI, cat este impozitul forfetar de plata si daca impozitul pe venit de mai achita, mai pe scurt care este modul de calcul.
O a doua problema este ca am o societate unde este o masina si patronul vrea sa o doneze pe persoana lui fizica, ca sa nu mai figureze pe societate ca nu mai are activitate.Se poate face acest lucru prin act de donatie.
Va multumesc mult astept un raspuns.
va rog o lamurire: la o microintrprindere unde administratorul este si singurul angajat cu CIM.ca dir de vanzari.Se doreste inchiderea cartii de munca. Presupune acesata pierderea calitatii de microintreprindere?
Se pota trece la impozitul pe profit ? poate in continuare administratorul sa desfasoare activitatea de vanzari doar in baza unui contract de administrator? Ce declaratii trebuisc depuse si la ce institutii ?
Multumesc !
Pentru anul in curs, microintreprinderea ramane in acet sistem de impunere, chiar si dupa concedierea salvriatului, urmand ca de la 1 ianuarie sa devina platitoare de imp.pe profit.Trebuie depusa declaratia 010, la administratie pentru scoaterea obligatiilor declarative referitoare la salarii, din vectorul fiscal.Tototdata, la 1 Ian se mai depune un 010 pentru trecerea de la micro la imp.pe profit.cat despre administrator, poate desfasura activitatea respectiva in continuare, nu este neaparat nevoie de un contract de administrare.
Va rog sa imi spuneti daca o pot trece pe mama mea la deducerea personala, pentru a o lua in intretinere (coasigurat servicii medicale) in situatia in care nu realizeaza niciun fel de venit, nu are proprietati iar tatal meu este pensionar cu o pensie de 1000 ron. As dori si baza legala deoarce in institutia unde lucrez contabilul sef nu accepta pentru ca , spune el, atata timp cat traiaste tatal meu si realizeaza venit nu o pot lua pe mama in intertinere pentru a beneficia de servicii medicale prin casa de sanatate unde sunt asigurat eu.
Va multumesc!
Alte discuții în legătură
Parinti in intretinere
HRBP
Buna ziua,
Sunt angajat la o companie in judetul Timis si doresc sa-i iau in intretinere pe parintii mei, respectivi coasigurati, dar acestia au domiciliul ... (vezi toată discuția)