avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... impozit pe venit
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

impozit pe venit

Buna ziua,
Am o microintreprindere cu o cifra de afaceri de 141.000 LEI, cat este impozitul forfetar de plata si daca impozitul pe venit de mai achita, mai pe scurt care este modul de calcul.
O a doua problema este ca am o societate unde este o masina si patronul vrea sa o doneze pe persoana lui fizica, ca sa nu mai figureze pe societate ca nu mai are activitate.Se poate face acest lucru prin act de donatie.
Va multumesc mult astept un raspuns.
Ultima modificare: Joi, 23 Aprilie 2009
liliana alba, utilizator
Cel mai recent răspuns: Smart Contab Expert S.R.L. , Contabil 22:55, 30 Aprilie 2009
Impozitul este 3% din 141.000 lei = 4200 lei
Impozitul forfetar = 4300 lei, deci veti plati impozit forfetar.
va rog o lamurire: la o microintrprindere unde administratorul este si singurul angajat cu CIM.ca dir de vanzari.Se doreste inchiderea cartii de munca. Presupune acesata pierderea calitatii de microintreprindere?
Se pota trece la impozitul pe profit ? poate in continuare administratorul sa desfasoare activitatea de vanzari doar in baza unui contract de administrator? Ce declaratii trebuisc depuse si la ce institutii ?
Multumesc !
Pentru anul in curs, microintreprinderea ramane in acet sistem de impunere, chiar si dupa concedierea salvriatului, urmand ca de la 1 ianuarie sa devina platitoare de imp.pe profit.Trebuie depusa declaratia 010, la administratie pentru scoaterea obligatiilor declarative referitoare la salarii, din vectorul fiscal.Tototdata, la 1 Ian se mai depune un 010 pentru trecerea de la micro la imp.pe profit.cat despre administrator, poate desfasura activitatea respectiva in continuare, nu este neaparat nevoie de un contract de administrare.
Multumesc frumos pentru raspuns si promptitudinea acestuia.
Va rog sa imi spuneti daca o pot trece pe mama mea la deducerea personala, pentru a o lua in intretinere (coasigurat servicii medicale) in situatia in care nu realizeaza niciun fel de venit, nu are proprietati iar tatal meu este pensionar cu o pensie de 1000 ron. As dori si baza legala deoarce in institutia unde lucrez contabilul sef nu accepta pentru ca , spune el, atata timp cat traiaste tatal meu si realizeaza venit nu o pot lua pe mama in intertinere pentru a beneficia de servicii medicale prin casa de sanatate unde sunt asigurat eu.
Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Parinti in intretinere HRBP HRBP Buna ziua, Sunt angajat la o companie in judetul Timis si doresc sa-i iau in intretinere pe parintii mei, respectivi coasigurati, dar acestia au domiciliul ... (vezi toată discuția)
Luare persoana in intretinere pentru deducere la salariu nicoleta-luiza nicoleta-luiza Am o angajata a carei mama locuieste la tara si ar vrea sa fie trecuta la ea in intretinere pentru deducere la salariu. Mama doamnei are pamant la tara in ... (vezi toată discuția)
Coasigurat ContSters269846 ContSters269846 buna seara sotul este angajat la RNPde la inceput am putut sa acot adeverinta de coasigurat iar acum mi se cere adeverinta de venit de la primarie daca am mai ... (vezi toată discuția)