avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... impozit pe venit
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

impozit pe venit

Buna ziua,
Am o microintreprindere cu o cifra de afaceri de 141.000 LEI, cat este impozitul forfetar de plata si daca impozitul pe venit de mai achita, mai pe scurt care este modul de calcul.
O a doua problema este ca am o societate unde este o masina si patronul vrea sa o doneze pe persoana lui fizica, ca sa nu mai figureze pe societate ca nu mai are activitate.Se poate face acest lucru prin act de donatie.
Va multumesc mult astept un raspuns.
Ultima modificare: Joi, 23 Aprilie 2009
liliana alba, utilizator
Cel mai recent răspuns: Smart Contab Expert S.R.L. , Contabil 22:55, 30 Aprilie 2009
Coasiguratul - Act de identitate si un document care atesta calitatea de asigurat a persoanei in intretinerea careia se gaseste coasiguratul, document care sa ateste relatia de rudenie sau casatorie, declaratie pe proprie raspundere ca nu realizeaza venituri impozabile sau document eliberat de organul fiscal teritorial din care sa rezulte ca nu realizeaza venituri impozabile si declaratie pe proprie raspundere a persoanei asigurate prin care declara ca are in intretinere persoana coasigurata. Pot fi coasigurati numai urmatoarele categorii de persoane sotul, sotia si parintii fara venituri proprii, aflati in intretinerea unei persoane asigurate.

Persoana in intretinere poate fi sotia/sotul, copiii sau alti membri de familie, rudele contribuabilului sau ale sotului/sotiei acestuia pana la gradul al doilea inclusiv, cu conditia insa ca veniturile impozabile si neimpozabile ale respectivei persoane sa nu depaseasca 250 lei lunar.
Pentru ca o persoana sa fie in intretinere, aceasta trebuie sa indeplineasca cumulativ urmatoarele conditii:
a) existenta unor raporturi juridice intre contribuabil si persoana aflata in intretinere; este vorba de gradul de rudenie, care poate fi:
• de gradul intai, cum ar fi: parinti si copii;
• de gradul al doilea, cum ar fi: bunici, nepoti si frati/surori.
b) persoana fizica intretinuta sa aiba venituri impozabile si neimpozabile mai mici sau egale cu 250 lei lunar.
Nu este obligatoriu ca persoana vizata sa aiba domiciliu comun cu contribuabilul in a carui intretinere se afla.
Nu sunt considerate persoane aflate in intretinere:
a) persoanele fizice care detin terenuri agricole si silvice in suprafata de peste 10.000 mp in zonele colinare si de ses si de peste 20.000 mp in zonele montane;
b) persoanele fizice care obtin venituri din cultivarea si din valorificarea florilor, legumelor si zarzavaturilor in sere, in solarii special destinate acestor scopuri si/sau in sistem irigat, din cultivarea si din valorificarea arbustilor, plantelor decorative si ciupercilor, precum si din exploatarea pepinierelor viticole si pomicole, indiferent de suprafata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parinti in intretinere HRBP HRBP Buna ziua, Sunt angajat la o companie in judetul Timis si doresc sa-i iau in intretinere pe parintii mei, respectivi coasigurati, dar acestia au domiciliul ... (vezi toată discuția)
Sotul ca si coasigurat ContSters132988 ContSters132988 Buna ziua, Am si eu o problema: as vrea sa-mi trec sotul pe asigurarea mea de sanatate.El nu mai lucreaza de aproape 2 ani.Problema cea mai mare este ca nu ... (vezi toată discuția)
Luare persoana in intretinere pentru deducere la salariu nicoleta-luiza nicoleta-luiza Am o angajata a carei mama locuieste la tara si ar vrea sa fie trecuta la ea in intretinere pentru deducere la salariu. Mama doamnei are pamant la tara in ... (vezi toată discuția)