avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata concediu neefectuat in caz de demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata concediu neefectuat in caz de demisie

Buna ziua,

Stiu ca in momentul cand cineva isi da demisia dintr-o firma, si are zile de CO neefectuate, acestea se platesc. Intrebarea mea este: poate angajatorul sa te oblige (in vreun anume fel), sa iti iei acele zile de concediu, pana in momentul cand vei pleca efectiv din firma?
Exemplu: cineva pleaca la 1 iulie, iar pe anul in curs nu si-a luat nicio zi: teoretic ar trebui sa i se plateasca 12 zile de concediu (presupunand ca anual are 24):
- poate angajatorul sa te oblige ca in preaviz, sa iti iei tot concediul ala, si la sfarsit sa nu-ti mai plateasca nimic?
- sau e asa ca daca tu nu vrei concediu, atunci angajatorul e obligat sa ti-l plateasca (cum ar fi normal)?

Am auzit cazuri cand s-a aplicat ce am scris la prima liniuta, si vreau sa stiu daca e normal.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:44, 4 Martie 2014
Intr-adevar, acordul partilor inseamna ca ambele parti trebuie sa fie de acord.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile de concediu neefectutate AlexSlevin AlexSlevin Buna ziua, Este sau nu dreptul meu ca angajat sa aleg daca vreau sa fiu platit pentru zilele de concediu neefectuate in momentul in care mi se incheie ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna neefectuat madi33 madi33 Am fost angajat 2 ani si 8 luni din care mi-am luat concediu de odihna 5 zile, urmeaza ca la sfarsitul lunii august sa plec din firma.Ce se intampla cu zilele ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna popescu marcela popescu marcela Buna ziua, Daca un angajat solicita desfacerea CIM de comun acord la data prezenta dar nu a efectuat concediului de odihna la nivelul anului 2008, acesta ... (vezi toată discuția)