avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 655 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Abuz din partea primãriei !!!
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Abuz din partea primãriei !!!

Revin din nou cu o problema care mă omoară, am cumpărat o mașină știind ca am datorii la primărie am zis sa o trec pe taicamiu , când am fost astăzi la primărie sa o ia în evidenta fiscala nu vor deoarece eu am datorii (eu ne având nici o legătură legala cu mașina ) doar ca avem aceeași adresa , pe lângă toate ăsta dacă pana pe 5 martie nu o trec la primărie în evidenta trec cele 30 de zile și mai primesc și amenda ca nu am declarato !

Pe lângă ăsta mai trebuie sa plătesc o taxa de înmatriculare la primărie de 60 de lei și refuza tot din același motiv

Sunt foarte disperat , ce pot face ??

Mulțumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 18:53, 5 Martie 2014
Platiti-va datoriile.Institutiile statului functioneaza tocmai pentru ca persoanele responsabile isi achita impozitele si taxele. Nu poti avea pretentii la serviciile de sanatate, la pompieri , la protectia bunurilor tale mobile si immobile, daca nu iti platesti "darile" catre stat! Maine vei suma la salvare ca iti este rau sau la pompieri ca a luat foc masina...Ori la Politie ca ti s-a incendiat ori furat masina sau ca ai gasit-o distrusa in parcare....Cine va sari sa stinga incendiul? Cine va veni sa iti dea primul ajutor? Cine va investiga furtul pentru a-ti recupera bunul? Cineva inexistent pentru ca tu nu iti platesti obligatiile fata de comunitatea in care traiesti...Nu ai numai drepturi, ci si obligatii...Indeplineste-le si abia atunci vei putea solicita sa ti se execute un serviciu public...Abuzul e din partea ta si nu a Primariei!
Conform codului fiscal, art 264 , alin 4
(4) Orice persoană care dobândeşte/înstrăinează un mijloc de transport sau îşi schimbă domiciliul/sediul/punctul de lucru are obligaţia de a depune o declaraţie fiscală cu privire la mijlocul de transport, la compartimentul de specialitate al autorităţii administraţiei publice locale pe a cărei rază teritorială îşi are domiciliul/sediul/punctul de lucru, în termen de 30 de zile inclusiv de la modificarea survenită.
[ link extern ]
norme :
[ link extern ]

Daca cititi cu atentie nicaieri in textul legii nu este prevazuta obligatia achitarii obligatiilor restante in acest caz. Dvs aveti doar obligatia declararii in termen de 30 de zile de la data dobandirii(data inscrisa in contractul de vanzare cumparare).

Depuneti la registratura primariei declaratia, insotita de o copie a actului de dobandire, copie a actului de identitate a dvs- cumparator si luati numar de inregistrare.
Citit aici care sunt actele necesare inscrierii in evidentele fiscale ale unui mijloc auto :
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere auto din evidentele fiscale ContSters287513 ContSters287513 Am vandut un auto cu act de vanzare-cumparare. Cum trebuie sa procedez sa radiez auto de la primarie sa plateasca cumparatorul impozitul pentru acesta. Unde ... (vezi toată discuția)
Achizitionare camion grigore-vasile grigore-vasile Buna ziua, am achizitionat un camion, in cat timp trebuie declarat la primarie,daca nu este inmatriculat pe numele meu ? Multumesc! (vezi toată discuția)
Calcul impozit auto alex_bxl alex_bxl Am cumparat o masina (din Belgia) in 15.12.2012 (data pe contract de vanzare-cumparare) si am circulat folosind numere provizorii 90 zile. Am platit in 2013 ... (vezi toată discuția)