avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Daune morale
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Daune morale

Buna ziua, am avut un proces civil avand obiect - actiune in simulatie si l-am castigat. Avocata mea a spus ca se pot cere daune morale cand se termina procesul. Acum imi spune ca trebuia sa cer daune morale la prima faza a procesului. Pe mine m-a purtat pe drumuri individul care m-a dat in judecata , neavand nici o proba reala si concludenta , doar 2 martori platiti mincinosi un an de zile, eu sunt bolnava, am pierdut si de la servici zile , plus imaginea mea in fata cunoscutilor s-a strirbit chiar nu pot face nimic?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: aura2014 , utilizator 15:21, 18 Noiembrie 2014
Buna ziua,

actiunea in solicitarea despagubirilor pentru daunele morale produse se prescrie in termen de 3 ani de la data la care s-a introdus actiunea impotriva dvs. Daca nu au trecut 3 ani de la momentul la care ati fost data in judecata, atunci puteti sa introduceti fara probleme cerere de chemare in judecata si sa solicitati despagubiri.
Va sfatuiesc sa nu faceti cu usurinta acest gest -el trebuie analizat temeinic impreuna cu un avocat. Va trebui sa va ganditi la un probatoriu care sa faca dovada suferintelor morlae la care ati fost supusa prin atingerea imaginii dvs si alte suferinte pe care stiti ca vi le-a provocat in mod injust reclamantul.

Costi Boncu
De principiu, daca nu ati cerut daune morale in procesul castigat si n-au trecut trei ani, puteti sa le cereti separat. Ma mira insa ca nu aveti o colaborare mai buna cu avocatul care v-a ajutat sa castigati si n-aveti incredere in ceea ce va zice el.
En fin, daca doriti un raspuns cat de cat intemeiat trebuie sa fiti mai explicita si sa ne scrieti ce s-a intamplat.
Scuzati,e valabila chestia cu 3 ani si la contencios?
Ultima modificare: Marți, 4 Martie 2014
geo-vem, utilizator
Buna ziua,

problema dvs nu tine de contencios ci de civil, chiar daca procesul dvs a fost pe contencios.

Costi Boncu
u.b.i.k. a scris:

De principiu, daca nu ati cerut daune morale in procesul castigat si n-au trecut trei ani, puteti sa le cereti separat. Ma mira insa ca nu aveti o colaborare mai buna cu avocatul care v-a ajutat sa castigati si n-aveti incredere in ceea ce va zice el.
En fin, daca doriti un raspuns cat de cat intemeiat trebuie sa fiti mai explicita si sa ne scrieti ce s-a intamplat.

Buna ziua, am castigat un proces cu un vecin si a ramas definitiva hotararea. Are sa-mi dea niste bani cheltuieli de judecata, dar acesta spune ca are salariu mic si are in intretinere 2 copiii si nu are bani. Eu ce pot face?
Multumesc

Alte discuții în legătură

Daune morale romex romex As dori sa supun pe forum un caz real. Mama mea si cu mine am fost actionati in instanta , unde partea reclamanta ne solicita daune materiale in cuantum de ... (vezi toată discuția)
Pot da in judecata un vecin pentru insulta in public? Vali P. Vali P. As dori sa stiu care sunt pasii legali pentru a da in judecata un vecin care m-a insultat in mod repetat pe casa scarii, iar eu am filmat tot incidentul. Nu ... (vezi toată discuția)
Despre termenul rezonabil (durata proceselor) Statescu Statescu Buna ziua! As vrea sa stiu [b]daca in Romania exista vreun art. de lege in temeiul caruia te poti adresa justitiei pentru durata excesiva a proceselor[/b]. ... (vezi toată discuția)