avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum sa-l dau afara pe concubin
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum sa-l dau afara pe concubin

Buna ziua am si eu cateva intrebari....Sa incep cu inceputul sunt de 4 ani impreuna cu,concubinul.De 1 an si ceva nu ne mai intelegem deloc,in fiecare seara am scandal in casa imi jigneste copii si pe mn.as vrea sa-l dau afara din casa,am inteles ca imi trebuie o hotarare judecatoreasca ptr ca de bunavoie nu vrea sa plece.Mentionez ca el nu a avut nici un ban ca prin urmare casa e pe numele meu,cumparata din bani mei.Cat dureaza acesta procedura,cat ma costa si ce poate sa faca impotriva mea?
o simpla plangere la politie , simplifica cu mult situatia. daca nu vrea sa paraseasca locatia de buna voie , mai faceti inca o plangere la politie , si de data aceasta cu siguranta va pleca cu Loganul cu girofar .
Politia nu are nici o ,,putere,, sa-l dea ,,afara,, din casa dvs., decat daca ati fost si agresata fizic....Oricum tot prin instanta putei face evacuarea temporara(este mai rapida), care se face printr-o ordonanta, conform Leg. 25/2012, prin care pe o perioada de pana la 6(sase)luni concubinul(sotul, etc)poate fi evacuat de politie, primind si ordin de restrictie, etc, ...
politia nu poate face nimic au fost chemati la fata locului si mi s-a spus ca trebuie sa merg sa obtin o hotarare judecatoreasca.Stie cineva cat mi-ar lua un avocat ca sa obtin aceasta hotarare?
Ultima modificare: Marți, 4 Martie 2014
alexandraalle, utilizator
are resedinta la adresa dumneavoastra?daca nu are sunati la politie si spuneti ca in casa dumneavoastra se afla cineva care nu are acte legale acolo.daca politia vine si ridca din umeri spuneti ca mergeti la parchet si depuneti plangere penala impotriva lor.
numantere a scris:

are resedinta la adresa dumneavoastra?daca nu are sunati la politie si spuneti ca in casa dumneavoastra se afla cineva care nu are acte legale acolo.daca politia vine si ridca din umeri spuneti ca mergeti la parchet si depuneti plangere penala impotriva lor.

am mai adresat o intrebare , care a fost stearsa...sa inteleg ca legea ma obliga sa fiu asuprit in propia casa , fara ca politia sa aibe dreptul sa intrevina atunci cand eu solicit ajutorul lor.
ca fapt divers , daca politia nu are dreptul sa ia masuri , dupa cata vreme imi recastig linistea , bineinteles in urma unui proces ?

Alte discuții în legătură

Calomnie sas mon sas mon Se poate deschide proces de calomnie impotriva fostului sot(care inca mai locuieste cu mine si copiii in aceeasi casa),pe motiv ca ma jigneste permanent,ma ... (vezi toată discuția)
Violare de domiciliu florina_buica florina_buica ce pedeapsa primeste fostul sot,daca intra in locuinta de unde i-a fost stearsa rezidenza(adresa),prin evacuare,avand hotarare judecatoreasca..casa e pe numele ... (vezi toată discuția)
Intimidare,cearta... bandi2 bandi2 buna, vreau sa intreb si eu,ceva... am 49 de ani,si nefiind insurat,stau in casa cu mama mea,si cu sora,care are un concubin.. sora mea de cind e cu el, toata ... (vezi toată discuția)