avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare - cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare - cumparare

Buna ziua ,
As dori sa supun atentiei o speta neclara mie :
- la intocmirea unui act de vanzare -cumparare pentru o casa , cumparatorii au fost trecuti astfel " vindem fiicelor si respectiv ginerelui , A.C. necasatorita si C.L.si C.N. in indiviziune si in parti egale , o casa compusa din ... " Va rog sa-mi spuneti care este cota fiecaruia ? Cum se imparte aceasta casa : e vorba deci de o vanzare catre doua fiice , una necasatorita iar cealalta casatorita .

Multumesc mult pentru un raspuns .

Cu stima
Cel mai recent răspuns: asanacheromel , utilizator 16:48, 5 Martie 2014
Revin cu speta de mai sus rugandu-va sa ma lamuriti in cate parti egale se va imparti aceasta casa :in doua parti , adica celor 2 fiice sau in trei parti intrucat una din fiice era casatorita , ulterior sotul i-a decedat si a ramas in urma un copil . Vine si acesta la impartire ? In ce cota si din partea cui ?
Va rog sa ma lamuriti.

Cu stima ,
Bunul a fost cumparat de fiica X in cota 1/2 (careia nu i se aduce atingere din pricina decesului cumnatului) si familia C. in cota de 1/2.>> daca sotul C. a decedat, in succesiunea acestuia va intra cota lui de 1/4 din apartament pe care o mostenesc sotia in cota de 1/4 (totalizand astfel 5/16 din bun) si fiul in cota de 3/4 (respectiv 3/16 din bun).
In prezent, bunul are proprietarii> (X=8/16)+(C.5/16+ fiu C.3/16).
Va multumesc pentru raspuns .
Cu multa stima ,
Revin asupra acestui argument cu urmatoarea intrebare :
-considerand experienta forumistilor , in cazul in care exista neintelegeri si casa va trebui atribuita uneia dintre parti , ce sanse sunt ca partii care poseda 50% sa i se atribuie casa si platind sulta celorlati doi care impart cealalta jumatate de casa ? Daca locuinta are doua intrari se poate face impartirea pe cale judecatoreasca facandu-se atribuirea ambelor parti ?
Va multumesc pentru amabilitatea raspunsurilor dvs.

Cu respect ,
Hotararea depinde de cerinta si invoiala partilor. Este posibila varianta atribuirii bunului unui copartajant si sa-l oblige la plata sultei, la fel cum e posibila partajarea in natura, mai ales daca imobilul se preteaza. E greu de presupus care sunt sansele.
Oricum se va ajunge intai la mediere, poate se rezolva fara instanta.

Alte discuții în legătură

iesire din indiviziune - casa cumparata asanacheromel asanacheromel Buna ziua , Va rog sa ma lamuriti intr-o speta : - pe fondul unor neintelegeri dintre mama mea si sora acesteia legate de o mostenire s-a ajuns la ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare casa romex romex Parintii mamei mele au considerat sa vanda casa la doua fiice : una necasatorita , cealalta casatorita . La momentul cumpararii au semnat pe contract toti ... (vezi toată discuția)
Cotitatea disponibila KARRINA KARRINA Parintii mei ( mama si tata) au avut o casa si doi copii ( fiu si fiica). In urma decesului tatalui, cotele mostenitorilor au fost: 10/16-mama, 3/16- fiul si ... (vezi toată discuția)