avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Adoptie copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Adoptie copil

buna ziua va rog din suflet sa ma ajutati cu orice sfat.problema este urmatoarea am in plasament legal fetita fratelui meu ,adica parinti au dat in urma cu 4 ani semnatura in fata notarului ca sunt de acord sa lase copilul in grija mea iar cei de la protectia copilului dupa anchete sociale au dispus sa institute plasamentul minorei mie personal,copilul are acum 9ani si jumatate dar eu pe acest copil il cresc de la virsta de 2 ani eu l-am dus la gradinita ,scoala ,copilul este foarte atasat de mine ,parinti nu au service ,beau ,au o situatie dezastruoasa din toate punctele de vedere intre timp au mai dat nastere la inca 5 copii si traiesc doar din alocatia copiilor ,parinti m-au santajat tot timpul sa imi iau copilul inapoi ,tot timpul le-am oferit bani,am prezentat cazul protectiei copilului nu s-au luat masuri ,acum as dorii sa adopt acest copil insa parintii nu sunt de acord ,cei de la protective nu ma ajuta deloc nu iau nici un fel de masuri impotriva parintilor nu intru in amanunte acum dar eu cred ca ceea ce se intampla cu ceilalti copii,ar trebui parinti sa fie decazuti din drepturile parintesti,ce sanse am eu sa adopt fetita care o am in plasament daca parinti nu sunt de accord? copilului I sa facut o evaluare psihologica ,in care se specifica clar relatia pe care a dezvoltat-o fata de mine si mai specifica doamna psiholog ca daca copilul va fi reincredintat parintilor fata de care are o teama pt ca fost batuta va suferii ,invatatoarea ii face o caracterizare copilului si spune acelasi lucru numai autoritatile nu fac nimic ce sa fac ? vreau sa adopt acest copil urgent este un copil foarte intelligent cu care lucrez mult si doresc sa mearga sa studieze in strainatate dar in aceste conditii nu se poate peste tot trebuie sa-si dea acordul parintii ,iar acestia cer bani
va rog ajutati-ma cu sfaturi ,va multumesc din suflet
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:36, 4 Martie 2014
Art. 399
Exercitarea autorităţii părinteşti de către alte persoane
(1) În mod excepţional, instanţa de tutelă poate hotărî plasamentul copilului la o rudă sau la o altă familie ori persoană, cu consimţământul acestora, sau într-o instituţie de ocrotire. Acestea exercită drepturile şi îndatoririle care revin părinţilor cu privire la persoana copilului.

Daca dvs aveti copilul in plasament si exercitati drepturile parintesti, nu cred ca ar mai trebui acordul lor pt ca minorul sa frecventeze o anumita scoala sau sa actionat in judecata doar pt substituirea acestui acord ( daca e vb de plecat in afara tarii).

Pt adoptie e nevoie de acordul lor si isi pastreaza acest drept si daca ar fi decazuti din drepturi, insa sunt sanse sa se incuviinteze si fara acordul lor, v-ar ajuta daca ati proba ca va santajeaza, va cer bani.
Art. 467
In mod exceptional, instanta de tutela poate trece peste refuzul parintilor firesti sau, dupa caz, al tutorelui de a consimti la adoptie, daca se dovedeste, cu orice mijloc de proba, ca acesta este abuziv si instanta apreciaza ca adoptia este in interesul superior al copilului, tinand seama si de opinia acestuia, data in conditiile legii, cu motivarea expresa a hotararii in aceasta privinta.
cei de la DGASPC va asista pe perioada procesului de adoptie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mama decedată, tatăl fără loc de muncă stabil. pot obține bunicii tutela nepoților? zetu_elena zetu_elena Buna ziua, As dori daca se poate sa ma indrumati cum se poate obtine tutela a 2 nepoate , avand in vedere urmatoarea situatie : fiica noastra, mama lor, a ... (vezi toată discuția)
Cum poate o bunica sa obtina tutela sau sa isi ia nepotii in adoptie alyna_mari alyna_mari buna ziua As vrea sa stiu daca mama mea fiind bunica minorilor poate sa ia copii surori mele in adoptie sau sub tutela. ce ar trebui sa faca? copii in ... (vezi toată discuția)
Incredintarea copilului minor catre un "tert" cadriancosmin cadriancosmin Buna seara, Situatie: X(Barbatul) si Y(Femeia) traiesc in concubinaj, iau nastere 2 copii (in prezent minori).Fetita 5 ani, baiatul 2 ani. Femeia pleaca de ... (vezi toată discuția)