avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Plata concediu medical pentru tuberculoza
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Plata concediu medical pentru tuberculoza

sunt mama unei fete care s-a angajat in luna august 2013 la o societate de organizare evenimente,in luna octombrie a insistat sa i se faca in contract de munca,fiind absolventa ASE si cu vechime in domeniu la o alta societate.
in luna noiembrie face o raceala si insista sa i se dea o adeverinta de salariat pt.medicul de familie,spunandui-se ca are carte de munca,mentionez ca nu a semnat nici un act fata mea,a crezut in vorbe.
i se da o adeverinta de salariat pt.medicul de familie in luna noiembrie,fata o duce la medic ,face tratament pt,bronsita si merge la servici pana pe 20 ianuarie2014,pe 21 ianuarie se invoieaste pt.ca nu se simtea bine si se interneaza pt.investigatii,pe data de 25 ianuarie i se da cu certitudine diagnosticul de tbc.
am dus medical pe luna ianuarie,sefa ei a sunat si a zis ca nu este dipusa sa plateasca medicalul un an ca asa a auzit ca se da in astfel de cazuri,i-am raspuns ca medicul a zis ca fata va sta in medical maxim 6 luni.
am dus cel de al 2-lea medical pe luna febr,2014 si ni s-a trimis acasa un contract de munca incheiat in luna noiembrie 2013,pe o durata determinata de 3 luni,respectiv pana pe 28 febr.2014,si i s-a sugerat fetei prin telefon sa-l semneze, daca nu o duce in instanta.
mentionez ca tratamentul pe care il face fiica mea este cumplit de greu si nu as dori nimanui sa treaca prin asa ceva,ce pot sa fac in acest caz de inmumanitate?
va multumesc din suflet daca cititi acest msj.si imi dati o mica informayie care sa ma ajute.
Cel mai recent răspuns: elena_costasche , utilizator 14:15, 5 Martie 2014
1. Deocamdata sa nu semneze acel contract individual de munca (CIM).

2. Vor sa o sperie cu actiunea in instanta de judecata. Pentru ce?

3. - Daca nu a incheiar de la inceput un CIM este vine angajatorului care va fi sanctionat contracevntional de ITM si obligat sa ii incheie CIM pe perioada nedeterminata, de la data cu acre a inceput activitatea acolo.
- Si fiica dvs. va putea fi sanctionata contraventional deoarece a lucrat "la negru" fara CIM dar s-ar putea sa scape cu un avertisment.

4. Sa faca urgent o sesizare la ITM si la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS).
va multumesc mult,o sa procedez ca atare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bilet de internare gtinstal gtinstal Am un angajat de una luna si jumatate , care are la dosar adeverinta medicala , emisa cu data de 06.10.2008. in data de 04.11.2008 vine cu bilet de internare ... (vezi toată discuția)
Adeverinta de vechime mcamiti mcamiti Buna ziua, Am o intrebare legata de completarea unei adeverinte de vechime. Situatia este urmatoarea. Am fost angajata la o firma din data de ... (vezi toată discuția)
Incalcarea drepturilor angajatului aleinadpatru aleinadpatru Buna ziua! As vrea sa va descriu situatia mea in cateva puncte, pentru ca doresc sa iau o decizie in cunostinta de cauza: 1. Am fost angajata unei gradinite ... (vezi toată discuția)