avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incalcarea drepturilor angajatului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incalcarea drepturilor angajatului

Buna ziua!
As vrea sa va descriu situatia mea in cateva puncte, pentru ca doresc sa iau o decizie in cunostinta de cauza:
1. Am fost angajata unei gradinite particulare din Voluntari-Ilfov incepand cu sept 2013, pe baza unui contract de munca pe perioada determintata. Am functionat efectiv intr-o alta institutie a aceluiasi manager. Datorita faptului ca managerul aplicase pentru acreditarea gradinitei, am fost de acord sa particip la concursul de titularizare si am sustinut inspectia si examenul scris. In urma acesui concurs, contractul meu s-a schimbat pe perioada nedeterminata, cu o clauza care prevede despagubiri in cazul plecarii mele prin demisie mai devreme de 4 ani.
2. Managerul a amanat la nesfarsit momentul in care eu trebuia sa intru in posesia unui exemplar al contractului de munca, fapt pentru care, in prezent, nu il detin.
3. In decembrie 2013 i-am comunicat managerului ca am o problema serioasa de sanatate (discopatie cu malformatii pe vertebre si discuri tasate in lombar si toracal). Am descoperit problema dupa ce fusesem la Spitalul Floreassca- Urgente cu dureri foarte mari de spate. In februarie 2013 am facut un RMN care mi-a confirmat si detaliat diagnoticul. Am urmat un tratament cu miorelaxante si analgezice, insa nu si recomandarea medicilor de a reduce efortul fizic si perioadele de stat in picioare. Locul de munca nu mi-a permis acest lucru.
4. In martie 2014 am contactat o viroza extrem de agresiva si am ajuns din nou la urgenta (cu febra 39-40). Durerile de spate au devenit tot mai puternice si am hotarat sa iau CM pana cand imi revin. Am rugat pe cineva sa transmita acest mesaj managerului, insa a reactionat cu reticenta si a refuzat sa-mi plateasca salariul pe luna martie si concediul medical. Am fost obligata sa depun o cerere de Concediu fara plata pana la finalul anului scolar.
5. In sept 2014 am fost contactata de contabilul gradinitei pentru a-mi depune demisia. Tot in sept 2014 am cautat un loc de munca temporar cu 4 ore/zi, pentru a face fata efortului.
6. In mai 2014 am ramas insarcinata si sarcina mea este cu risc de avort spontan si 2 spitalizari. In consecinta, ar trebui sa primesc CM de la actualul loc de munca, insa acest lucru nu este posibil daca nu primesc o adeverinta cu venitul pe ultimele 6 luni (am inteles ca poate scrie acolo VENIT 0) de la fostul loc de munca. Managerul refuza orice dialog, pe motiv ca nu am respectat clauzele contractului semnat (pe care inca nu il posed). Mi-a cerut sa-i trimit acte doveditoare pentru boala mea, insa ma acuza fara temei ca i-am trimis acte false, desi poate verifica oricand la spital daca figurez sau nu in evidenta lor.

In aceasta situatie, nu pot primi nici CM, nici indemnizatia de crestere a copilului...

Intrebarea mea este: Ce demersuri pot face pentru a obtine salariul si actele de care am nevoie de la fostul loc de munca (1 exemplar al contractului si o adeverinta cu venitul pe ultimele 6 luni), avand in vedere ca singura mea dovada ca am lucrat acolo este o adeverinta pentru medicul de familie cu stampila si semnatura managerului?
Cel mai recent răspuns: aleinadpatru , utilizator 15:24, 16 Octombrie 2014
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfacerea contractului de munca Alexandra Anton Alexandra Anton Bună seara. Lucrez in spital pe secția laborator punct urgență. Săptămâna trecută ,luni,am fost diagnosticata cu viroza pulmonara. Mi sa dar din ... (vezi toată discuția)
Nu stiu daca este accident de munca sau nu si nici cum sa procedez... RoxNic RoxNic Buna seara, in data de 04.01.2016, am avut un accident in unul din magazinele de care ma ocup - am alunecat pe gresia uda si am cazut, lovindu-ma la spate. Nu ... (vezi toată discuția)
Sckimbarea locului de munca din motive medicale Gigi77 Gigi77 Lucrez ca brancardier pe salvarea pitalului si dupa un mic acinent medical la un picor medicul ortoped a recomandat sckimbarea locului de munca pentu a evita ... (vezi toată discuția)