avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozitare detinere 2 proprietati
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozitare detinere 2 proprietati

Va rog sa-mi clarificati citeva aspecte legate de impozitarea cu 65% pentru detinerea a doua proprietati. Ceva din explicatiile citite imi scapa si, cu siguranta, o expunere dintr-un alt unghi, insotita de cunostinte de specialitate mi-ar fi de mare folos. Impozitarea in momentul de fata se realizeaza astfel, dupa analizele proprii (raspunsuri limpezi nu am obtinut de la cei in drept, desi am intrebat): se cumuleaza impozitul de la cele 2 proprietati (ex. 150 + 93 = 243 x 65% = 401 si se emite decizie de impunere la una dintre adrese (cea cu locuinta de domiciliu). Se pare ca n-am reusit sa interpretez corect, cita vreme ma astept ca doar o proprietate sa fie impozitata suplimentar, iar cea de-a doua - locuinta de domiciliu - sa fie exceptata. In speranta ca macar nedumerirea calculului am exprimat-o clar, va multumesc pentru eventualul comentariu.
Cel mai recent răspuns: SVD , utilizator 13:12, 4 Martie 2014
Nu.

Sa zicem ca aveti 2 prop. cu 2 impozite: 150 si 93 lei
La prima veti plati = 150 lei (daca respectiva este cea de domiciliu)
La a doua veti plati = 93 lei x 1,65 (adica 65% plus 93 lei) = 153,45 lei.
Asta este tot. cele doua vor face impreuna 303,45 lei

Daca este invers, 93 si 150 lei
La prima veti plati = 93 lei (daca respectiva este cea de domiciliu)
La a doua veti plati = 150 lei x 1,65 (adica 65% plus 150 lei) = 247,50 lei.
Caz in care cele doua vor face impreuna 340,50 lei
Va multumesc mult. Nu stiu cum au interpretat la momentul declaratiei mele. Adresa din CI era la prima adresa (93 ron), declaratia de impozit suplimentar depusa la a doua, devenita locuinta de domiciliu, inregistrata deci la administratia de taxe a sectorului corespunzator celei de-a doua adrese, de domiciliu efectiv, 150 ron impozit. Cea de-a doua a devenit domiciliu de resedinta inscris in acte odata cu schimbarea CI , (150 ron impozit). Pe aceasta vine decizia cu suplimentarea de 1,65 cumulata. Pe instiintare este inscrisa valoarea de impunere totala (93+150), adica 243 ron. La aceasta imi aplica procentul. Imi scapa in continuare ceva. Poate ar fi trebuit sa procedez altcumva pentru a nu creea confuzie, dar nimeni n-a cerut lamuriri suplimentare. Ce-as putea face acum, dupa atitia ani. De-abia de cind s-au marit toate, am platit din ce in ce mai greu, am devenit mai atenta la aceste aspecte, recunosc. Este vina mea, intr-adevar, dar daca exista o modalitate de-a regla macar acum situatia, va rog frumos sa-mi recomandati ce-ar fi de facut. Multumesc din nou.
Ultima modificare: Marți, 4 Martie 2014
SVD, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitarea celui de-al doilea imobil, de cand si ce procentaj? mihneaandrei mihneaandrei Datorita unei greseli de impozitare la cel de-al doilea imobil detinut, s-a incasat in fiecare an cuantumul impozitului ca pentru un singur imobil. Am fost ... (vezi toată discuția)
Impozit locuinta fara a avea domiciliul acolo ioana_cernea ioana_cernea Buna ziua! Ma puteti ajuta, va rog, cu o informatie. Daca detin 2 locuinte dar nu locuiesc la nici una din adrese, cum se calculeaza majorarea de impozit ... (vezi toată discuția)
Unde declar detinerea celui de al doilea apartament mihaiv1965 mihaiv1965 buna ziua detin in proprietate 2 apartamente in bucuresti , sectoare diferite .unde declar detinerea celui de al doilea apartament in sectorul x sau in ... (vezi toată discuția)