buna ziua
detin in proprietate 2 apartamente in bucuresti , sectoare diferite .unde declar detinerea celui de al doilea apartament in sectorul x sau in sectorul y? o zi buna tuturor multumesc anticipat
revin cu precizari avind 2 apartamente voi fi impozitat suplimentar, ca atare unde declar ca mai am un apartament ,pentru ca presupun ca daca declar in fiecare sector ca mai am un apartament fiecare va impozita suplimentar,adica dubla impunere , sau declar numai in unul din sectoare al 2-lea apartament ?
multumesc anticipat
In sectorul unde aveti adresa de domiciliu, adresa din C.I, pot sa fie si in localitati diferite.
Oricum cand declarati apartamentele declarati pe fiecare la Circa Financiara a sectorului respectiv, dar impozitul suplimentar platiti doar la adresa de domicilui.
Impozitul majorat pe cladiri se aplica pentru a doua cladire, prima fiind considerata cea de domiciliu.
Pentru prima cladire, cea de domiciliu nu veti plati majorat, pt urmatoarea veti plati impozitul majorat cu 65% (exceptie fac cladirile dobandite prin succesiune legala) la primaria in raza careia e amplasata cladirea. Veti depune declaratia speciala la ambele primarii.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Impozit locuinte
Srb
In 2012 am dobandit printr-un contract de vanzare cumparare un apartament in predeal. Acuma am dobandit la fel unul in Bucuresti. Eu am buletin de ... (vezi toată discuția)
Impozit apartament
shumi84
Buna ziua
Va rog sa ma ajutati si pe mine cu urmatorul caz.
Am un apartatament (al 2-lea) proprietate personala pe care l-am inchiriat unei persoane ... (vezi toată discuția)