avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1095 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit lmpozit - deductibilitate creante sau provizioane
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

lmpozit - deductibilitate creante sau provizioane

Buna ziua!
Am urmatoarea situatie: la firma mea am creante neincasate in suma de 10.000 lei de la o societate care este in insolventa si aproximativ 6.000 lei la o societate in faliment.
Contabilul meu imi spune ca pot constitui provizioane pentru aceste sume.
Intrebarea mea este: aceste sume sunt deductibile 100% fiscal?

Cel mai recent răspuns: Adriana48 , utilizator 14:38, 4 Martie 2014
[ link extern ]
am postat art 22 din codul fiscal(provizioane si rezerve) referitor la problema d-voastra
Multumesc frumos!
In acest articol nu spune nimic despre insolventa... asta inseamna ca sunt deductibile in suma de 30%?
Pentru faliment am inteles ca sunt deductibile 100%( art.22 j)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rezlvarea facturilor emise si neincasate viktoaire viktoaire Buna Firma la care lucrez, are emise mai multe facturi si neincasate#-o. Sumele variaza intre 100 lei si 3000 lei si au o vechime intre 1 - 4 ani. Ce se poate ... (vezi toată discuția)
Provizioane clienti neincasati lilicu lilicu Care este limita maxima deductibila pentru constituirea unui provizion clienti neincasati in cazul in care clientul intra in insolventa si creditorul se ... (vezi toată discuția)
Se mai pot constitui provizioane pentru clienti incerti? ioanaep ioanaep se mai pot constitui provizioane pentru clienti incerti daca clientul nostru a intrat in faliment in urma cu 2 ani? dar daca creantele sunt mai vechi de ... (vezi toată discuția)