avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1201 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... La bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

La bloc

Cum se calculeaza cota indiviza ? salariile la asociatia de locatari se calculeaza la metri patarti pe apartament,este corect ?,si daca nu care sunt criteriile de calcul corecte...multumesc anticipat=D>
Cel mai recent răspuns: ContSters72881 , utilizator 23:33, 4 Martie 2014
Ca sa aflati CPI trebuie sa adunati suprafetele utile a tuturor apartamentelor si spatiilor comerciale.
Daca total suprafata a comdominiului este de 5000 mp, atunci un apartament de 100 mp are o cota de 100*100/5000= 2%, un apartament de 74*100/5000= 1.48%, unu de 38*100/5000= 0.76%, etc
Salariile se repartizeaza pe metrii patrati (deci CPI).
.. suprafete utile conform documentelor cadastrale si nu conform actelor de proprietate ... spun asta pentru ca la noi in bloc, un apartament are suprafata utila de 64mp in contractul de vanzare cumparare, iar in cadastru are 47mp. Practic, nici un act de vanzare-cumparare din blocul nostru nu are trecuta suprafata reala in el.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul cpi ContSters189595 ContSters189595 Asociatie 165 apt compusa din: 5scari 18apt de 2 camere cu suprf utila 42.82 mp 1 apt de 2 camere cu su utila 40.35mp supraf totala 1 scara ... (vezi toată discuția)
Cota/parte /indiviza timpuriu timpuriu am citit pe acest forum si am inteles cat de cat calcul pe C/P/I Am vazut un acord de asociere si nu prea sunt lamurit daca aceste date sunt corecte la ... (vezi toată discuția)
Calculare cota-parte indiviza timpuriu timpuriu locuiesc intr-un bloc cu suprafete mici si o parte din vecini si-au facut extensii ,va rog ma puteti ajuta in calculare cotei/parte/indiviza rezultata din ... (vezi toată discuția)