avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Inchiriere bun imobil - 2 proprietari
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Inchiriere bun imobil - 2 proprietari

Buna ziua, dupa decesul parintilor, am dezbatut mostenirea, astfel eu detin 13/16 din apartament, iar fratele meu vitreg 3/16 din imobil. Eu doresc sa inchiriez apartamentul, insa fratele meu nu este de acord. Ce se poate face in acest caz?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 20:50, 4 Martie 2014
Iesire din indiviziune. Ori amiabil, la notar, ori prin cerere in instanta de judecata. Sunt taxe dar e singura cale. Rezultatul va fi impartirea clara a bunului, cel mai probabil va va ramane dvs bunul intreg cu obligatia de a despagubi pe frate cu o suma care sa reprezinte valoarea cotei sale. Apoi sunteti proprietar exclusiv si faceti orice act vreti (inclusiv inchiriere, vindere etc.)
NU aveti ce face acum, doar pe viitor actiune in instanta sa va revina imobilul dvs, urmand ca ii platiti fratelui suma pentru partea lui ... sau sa va intelegeti cu fratele sa va vanda partea lui.
Multumesc ptr raspuns.
Daca totusi fac un contract in care specific ca inchiriez 13/16 din apartament si il inregistrez la fisc? legal ce poate face fratele meu ?
Stiti care sunt (unde sunt) partile 13/16 din apartament? Bunul este indivizibil.
Fratele poate eventual ataca actul care poate fi lovit de nulitate.

Incercati. Ce va costa?
Nu este clar cum se opune fratele, direct (sta in usa) sau indirect (de principiu, nu este de acord). Caci daca nu face fapte care sa va impiedice, puteti sa incercati.
Ultima modificare: Marți, 4 Martie 2014
trandafir2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa ascunsa succesiune-solicit parerea unor specialisti dorudoru dorudoru In anul 2000 dupa moartea tatalui mama vitrega cit si fratele vitreg au ascuns de la suucesiune o casa- Cu scopun de a nu o supune unei impartiri ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune danicka danicka Dupa decesul tatalui meu (2001) si ca urmare a dezbaterii succesiunii in 2008, fratele meu si eu suntem mostenitori ai unui apartament cu 3 camera si ai unei ... (vezi toată discuția)
Pot vinde casa parinteasca fara acordul fratelui? Bambi4true Bambi4true Detin cota parte din apartamentul parintesc ( mostenire de la tata ) pe care eu si mama vrem sa-l vindem, insa fratele se opune ( ca mai bine ia jumatate din ... (vezi toată discuția)