avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1234 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Intabulare teren in litigiu
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Intabulare teren in litigiu

Un teren care face obiectul unui litigiu intr-un proces in care doua parti sustin fiecare ca este proprietarul terenului respectiv, poate fi intabulat de una dintre ele in timpul procesului ?Mentionez ca primaria localitatii respective este si ea parte in proces si totusi a semnat actele pentru intabulare.Este legala intabularea?
Cel mai recent răspuns: Marian_Belascu , utilizator 13:14, 5 Martie 2014
Orice litigiu cu privire la drepturile ce fac obiectul înscrierii în cartea funciară poate fi notat la cerere de oricare din părţi sau din oficiu prin instanţă, conform O 633/2006.

Dacă litigiul nu a fost notat în Cf se poate opera conform legislaţiei în vigoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notare litigiu (si certificat de solutie la fond)in cf. calitatea persoanei care face cererea Irina S. Irina S. Va rog, imi puteti indica un text de lege care arata cine poate face (cere) notarea unui litigiu in CF? In speta este vorba despre o contestatiela executare, ... (vezi toată discuția)
Notarea plangerii in cartea funciara urmare a cererii din textul plangerii godspeed godspeed Am depus plangere impotriva incheierii de respingere a cererii de intabulare. Motivul respingerii este suprapunerea cu o parcela deja intabulata. In plangere, ... (vezi toată discuția)
Este legala concesionarea unui teren in litigiu? eugen82 eugen82 Speta este urmatoarea: Am chemat primaria (sectorul prin primar) in judecata pentru desfiintarea abuziva a unei constructii autorizate aflate pe domeniul ... (vezi toată discuția)