imi puteti spune va rog cate luni de munca sunt necesare pentru a se acorda concediul de paternitate? si daca salariul va fi 800 lei atunci cat va fi in timpul concediului, multumesc:)
Nu se cere o vechime minima pentru acordarea concediului paternal. Acesta este de 5 zile lucratoare platite si se acorda la cerere in primele 8 luni de la nasterea copilului. Indemnizatia este de = [( 800 lei/nr. zile lucr din luna) X 5 zile].
Salariul minim este de 850 lei.
1. Nu exista notiunea de "concediu de paternitate".
2. Exista "concediu paternal", conform Legii 210/1999 (cele 5 zile lucratoare platite aratate de colegul meu).
3. Exista "concediu crestere copil" (CCC) luat de tata sau de mama pana la impolinirea varstei copilului de 1 an sau 2 ani.
4. Daca va referiti la CCC acesta se acorda daca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (somaj indemnizat, concedii medicale etc.).
5. - Indemnizatia pentru CCC este de 85% din media veniturilor nete pe cele 12 luni eligibile dar nu poate fi mai mica de 600 lei lunar.
- La aceasta se mai adauga si alocatia de stat pentru copii de 200 lei lunar pana implineste copilul 2 ani.
Concediu paternal
silvia99
va rog frumos:
ce e pro/contra legat de intrare in concediu paternal (salariat cu vechime 10 ani in firma, 750 lei brutul). care e per maxima/minima de a ... (vezi toată discuția)
Viitor tatic
analici
Buna ziua
Sotia mea este insarcinata,dupa nastere ea doreste ca dupa trei luni sa revina la serviciu si sa preiau eu sarcina de a sta acasa cu copilul ... (vezi toată discuția)