avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Tichete cadou primite ca discount de la alta societate
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Tichete cadou primite ca discount de la alta societate

Buna ziua,
Am rugamintea sa ma ajutati in urmatoarea problema:
Societatea noastra primeste de la un furnizor de materii prime in baza unui contract tichete cadou sub forma de discount, cu mentiunea de a fi acordate salariatilor nostri.
Intrebarea este daca salariatilor trebuie sa le retin impozit sau alte retineri pentru aceste tichete.

Multumesc,
O zi frumoasa
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 00:50, 11 Martie 2014
pt tichetele cadou acordate se retine impozit,in schimb nu intra in baza de calcul a contributiilor sociale.
cf codului fiscal ,art 55 alin 3 pct h ,referitor la impozitare,si art 296^15 lit o ,referitor la contributiile sociale
Tichetele cadou se acorda salariatilor si nu pot fi transferate altei firme sub forma de discount cu atat mai mult cu obligatia de a fi acordate salariatilor.

Procedura descrisa nu este legala si, ca urmare, contractul prin care discountul se ofera prin bonuri cadou cu obligatia de a fi acordate salaritilor dvs. este nul.

Bonurile cadou sunt asimilate primelor si se impoziteaza ca venituri salariale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tichete cadou SZABO PARASCHIVA SZABO PARASCHIVA DACA AM ANGAJATI NUMAI BARBATI, FARA COPII, POT SA LE ACORD TICHETE CADOU DE PASTE (vezi toată discuția)
Impozitare bonuri cadou humsy humsy la firma unde lucrez , valoarea bonurilor cadou(140 ron) a fost cumulata la salariul realizat in luna respectiva,impozitandu-se astfel cu 32,5%.Este legal? (vezi toată discuția)
Impozitare tichete cadou humsy humsy Buna seara Impozitul aferent tichetelor cadou acordate de angajator se pare ca este o problema.In societatea unde imi desfasor activitatea , s-au acorcat ... (vezi toată discuția)