Buna ziua,as dori sa va intreb daca spatiul din fata garajului meu trebuie eliberat de ceilalti locatari,de masinile acestora.Precizez ca platesc anual taxa la primarie pentru acel loc unde am garajul dar datorita lipsei parcarilor(infrastructura din Romania) cativa vecini isi tin masinile parcate langa garajul meu,lasandu-mi un spatiu mic sa scot/bag masina,uneori si blocandu-mi total garajul.Cu toate ca am scris pe garaj sa nu mi se blocheze accesul,tot sunt blocat/sicanat.Pe timp de iarna datorita zapezii accesul este si mai greu,s-a intamplat si sa dau zapada din fata garajului iar altii apoi sa-si parcheze masina pe spatiul eliberat de mine.Este posibil asa ceva?Va multumesc!
Singur afirmati ca nu sunt locuri de parcare.
Numai pe cale amiabila puteti rezolva problema, daca nu aveti act de proprietate pe respectivul spatiu (garaj plus spatiu din fata garajului dvs.) si este vorba de domeniu public.
Se poate pune in discutie, de catre ceilalti locatari, amenajarea garajului de catre dvs. in spatiul public, chiar daca la data construirii ati obtinut toate autorizatiile si avizele necesare, iar in prezent platiti impozit la primarie pe acest spatiu. Mai bine sa nu ajungeti la o astfel de situatie, care se poate rezolva numai in instanta si daca nu sunteti proprietarul spatiului, este greu de crezut ca dvs. veti avea castig de cauza.
De regula, pentru evitarea unor procese, primariile recurg la demolarea acestor spatii litigioase, in urma unor hotarari de consiliu, care abroga toate autorizatiile de ctie. date anterior pe domeniul public.