avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cum pot iesi la pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cum pot iesi la pensie

Buna ziua am 61 de ani lucrez in italia de 6 ani cu contract de munca si in romania am doar 5 ani pe cartea de munca cum as putea iesi la pensie exista vreo posibilitate sa mai platesc niste ani in romania.
Cel mai recent răspuns: Gabi50 , utilizator 00:27, 6 Martie 2014
Spuneti lua si anul nasterii dvs. si daca sunteti barbat sau femeie.
sunt femeie si sunt din 01 11 1952
Trebuie sa aveti un stagiu de cotizare de minim 13 ani 6 luni 1 zi pt a putea beneficia de pensie. Pt deschiderea dreptului la pensie se cumuleaza anii din Romania cu cei din strainatate, dar fiecare stat plateste "partea" care i se cuvine. Dvs aveti 5 +6 = 11 ,deci va mai trebuie 2 ani 6 luni 1 zi pentru a beneficia de pensie in Romania.
Nu se poate plati retroactiv. Daca mai lucrati cu contract afara nu va sfatuiesc sa incheiati un contract de asigurare aici pt ca nu va ajuta suparapunerea perioadelor la stagiu de cotizare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata (fara diminuare) haurespaulina haurespaulina Nascuta 14.03.1958 / ani lucrati in romania 26 si 11 luni in grupa ll-a / ani lucrati in italia 7. Cand pot iesi la pensie anticipata fara penalizari si ce ... (vezi toată discuția)
Calculul varstei de pensionare pentru grupa a 2-a de munca Miha303 Miha303 Ce vechime este necesara pentru a beneficia de pensie anticipata pentru o persoana (femeie) care a lucrat 16 ani, 11 luni si 9 zile in grupa a 2-a de munca, 6 ... (vezi toată discuția)
Se poate iesi la pensie dupa 36 de ani lucrati in grupa ii de munca? ingerassweety ingerassweety Buna ziua ! As dori sa stiu daca se poate iesi la pensie, fara nicio problema, dupa 36 de ani de munca , lucrati in grupa a doua de munca ? In speranta ca ... (vezi toată discuția)