avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1138 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Am 20 de ani si sunt student la zi. Mama a plecat cu un alt barbat iar eu am ramas cu tata. Mama nu vrea sa plateasca pensie alimentara desi legea spune clar ca am dreptul la 25 % din venitul net al parintelui. Ce sa fac ...
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:15, 5 Martie 2014
aveti o hotarare judecatoreasca in care sa se specifice plata pensiei de intretinere pana la 26 de ani?
Daca da - treceti la executarea silita.
Daca nu - obtineti una.
Cerere la instanta sa fie obligata, daca nu contribuie de bunavoie.
Cu citarea va fi mai greu daca nu stiti unde locuieste.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Santem 2 surori-20 de ani si 19 ani dey-dey dey-dey Parintii sunt divortati,eu sunt studenta la o facultate de stat si la zi,iar sora mea e in clasa aXII-a. Mama ne intretine din toate punctele de vedere dar ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara student Georgianaadina Georgianaadina Buna ziua. Am 20 de ani si sunt studenta in anul 2. Mama mea nu a fost casatorita legitim cu tatal meu, iar ei s-au despartit cand aveam 2 ani. Insa acesta nu ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara pentru 2 copii minori Cretu44 Cretu44 Buna ziua, as dori prin intermediul dumneavoastra sa mi se raspunda la urmatoarea intrebare: In perioada imediat urmatoare eu si sotia mea urmeaza sa ... (vezi toată discuția)