avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Bunuri comune
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Bunuri comune

Buna seara,

am urmatoarea situatie: detin un imobil cu o ruda in comun, 50/50. as dori sa rezolv aceasta situatie, in sensul ca fie cumpar eu partea rudei fie vice versa.
pesoana respectiva nu doreste acest lucru, in aceasta situatie singura cale este sa am adresez instantei si sa cer vanzare imobil?
Multumesc mult de ajutor!
Cel mai recent răspuns: ILIE DORIN , Mediator 22:58, 5 Martie 2014
Sa cereti iesirea din indiviziune si cereti cum vreti, sa va atribuie dvs imobilul is sa platiti sulta. Numai daca niciuna din parti nu poate sau nu vrea sa i se atribuie lui, abia atunci se vinde.
orice coproprietar poate cere oricand iesierea din indiviziune. Daca celalalt coproprietar nu doreste, trebuie vazut de ce? Oricum impartirea va avea loc, fie ca vrea el fie ca nu, daca nu va intelegeti amiabil direct ori cu ajutorul unui mediator, s-ar putea sa pierdeti amandoi, pentru ca vanzarea bunului si impartirea banilor urmare a unui proces se ridica la sume foarte mari. Deci nu vad de ce nu s-ar dori impartirea amiabila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! as dori sa stiu cum pot sa mi recuperez banii dintr ... Miha1315 Miha1315 Buna ziua! As dori sa stiu cum pot sa mi recuperez banii dintr o mostenire. Sunt coproprietar al unui apartament in urma unei sentinte judecatoresti. Se pare ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - succesiune dupa bunica, mama predecedata ContSters293677 ContSters293677 in anul 1981(paroximativ)bunica mea a amurit iar eu si sora mea am semnat pt intrarea in succesiune pt casa dansei,eu si sora mea mostenind partea mamei ... (vezi toată discuția)
Lesire din indiviziune monica dinescu monica dinescu acum 6 ani am facut un partaj in indiviziune cu fostul sot ,cu intelegerea verbala ca vindem si impartim banii...intre timp el s a razgandit si nu mai vrea sa ... (vezi toată discuția)