Spuneti-mi, va rog, daca stie cineva, daca sotia (cu venit doar din dobanzi bancare) unei persoane care are venituri din salarii trebuie sa plateasca cass pe veniturile din dobanzi?
am fost imputernicit pe un cont in anii 2009-2010 (in perioada aceasta eram si student) apoi din 2010 am un cont de depozit de aproximativ 10.000 ron, fiind angajat din 2012. Trebuie sa platesc CASS din urma? Daca sunt angajat si am un cont in banca trebuie sa platesc CASS pt dobanda bancara?
- daca ati fost imputernicit si nu titular, nu aveti nicio obligatie pentru perioada respectiva.
- in perioada 2010-2012, da, ar fi trebuit sa platiti cass. Acum, in ce masura or sa va gaseasca, este discutabil, iar dilema este ca daca va duceti la ei sa intrebati va dibuiesc, iar daca nu va duceti este posibil sa va curga penalitatile de atunci incoace fara ca dvs. sa stiti (pentru ca nu va anunta decat cu putin inaintea implinirii termenului de prescriptie extinctiva ca sa se adune debite consistente, iar termenul este de 5 ani si ceva).
- daca acum, azi, sunteti angajat si aveti cont in banca, NU, nu mai trebuie sa platiti cass pentru dobanda, caci deja platiti pentru salariu (legea).
Formularul 630
tudor55
Trebuie sa plateasca CASS in Romania o persoana fizica romana angajata in Anglia prin contract permanent ,pe o perioada nelimitata ?
Mai concret ,este scutita ... (vezi toată discuția)